Milli Takımlara Yeni Tesis - Son Dakika
Spor

Milli Takımlara Yeni Tesis

Milli Takımlara Yeni Tesis

Başbakan Erdoğan: (2) "Tribünleri biz ne zaman fair playe uyduracağız? Hep bunu konuşuyoruz, konuşuyoruz ama tribünlerin dili maalesef bu millete yakışmıyor" "İnşallah tüm bu yatırımlar, bu tesisler etkisini gösterecek ve Türkiye'den çok daha fazla başarılı sporcu çıkacak"

04.07.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tribünleri biz ne zaman fair playe uyduracağız? Hep bunu konuşuyoruz, konuşuyoruz ama tribünlerin dili maalesef bu millete yakışmıyor" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışında konuşan Erdoğan, sahalardaki olumsuz sonuçlar kadar tribündeki fair play dışı davranışların da kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Konunun her zaman gündemde olduğunu ancak bir türlü çözülemediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Tribünleri biz ne zaman fair playe uyduracağız? Hep bunu konuşuyoruz, konuşuyoruz ama tribünlerin dili maalesef bu millete yakışmıyor. Hanım kardeşlerimizi tribünlere almanın en önemli adımı neydi? Fair playi yakalamaktı ama hanım kardeşlerimizle de bu iş maalesef mümkün olmadı. Sürekli olarak farklı farklı durumlar karşımıza çıktı. Bu durumlarla ilgili kulüplerle görüşmeler yaptık. Onların istedikleri istikamette yasal düzenlemeler yaptık ama ne yazık ki bu milletin değerlerine uygun bir yapı ne diğer spor branşlarında ne futbolda sağlanamadı. Futbolda da basketbolda da voleybolda da bakıyorsunuz benzer durumlar var. Bu milletin değerleri bu değil, değerli arkadaşlar. Spor, barışın temelini teşkil eder ve barışın en önemli altyapısını spor teşkil eder. Bunu bizim başarmamız lazım. Bu millet bu noktada örnek olduğunu dünyaya göstermeli."

Bu düşüncelerden hareketle Ankara Arena, Sinan Erdem Spor Salonu, Ülker Sports Arena gibi tesisler kazandırıldığını, Trabzon'da gençlik olimpiyatlarının, Erzurum'da UNIVERSIADE Kış Olimpiyatları'nın yapıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Erzurum'da kış olimpiyatı yapılacak... Bunlar kimsenin aklından geçmezdi. Trabzon'da bu oldu. Zaten böyle bir altyapınız olmazsa uluslararası bu işin sorumlusu olan kuruluşlar böyle bir düzenlemeyi de vermezlerdi. Fakat bunlar başarıldı. Şimdi bundan sonra bizim çok daha güçlenerek, çok daha farklı bir şekilde geleceğe yürümemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye layık olduğu yeri bu alanda da yakalayacaktır, bulacaktır ve bu noktada üzerimize düşeni en iyi şekilde ifa etmenin memnuniyeti içinde olduğumuzu söylemem lazım. Spora son 12 yılda gerçekten çok büyük yatırımlar yaptık. Yine yapmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin 2002'de spor yatırımlarına ayırdığı kaynağın 63 milyon lira olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yani o gün rakamıyla 63 trilyon. Demek ki bu tesisin maliyeti, o gün itibarıyla bütün alanlardaydı. 2013 yılında, geçen yılı söylüyorum ayırdığımız rakam ne biliyor musunuz? Bu rakam eski rakamla 1 katrilyon lira. Bugünkü rakamla 1 milyar. Nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından bu çok önemli ve 250 yeni spor tesisi inşa ettik. Şu anda 362 tesisin inşası devam ediyor. 120 tesis ihale aşamasında ve hazırlıkları devam ediyor. Bir taraftan da 81 tesisin yine proje bazında çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç olan çeşitli illerimize 25 yeni stadyum şu anda inşa ediyoruz. 28 ilimize olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu inşa ettik, 48 ilimizde de yüzme havuzu inşaatları devam ediyor. 12 adet, olimpik ve paralimpik eğitim merkezi kuruyoruz. Buralardan inşallah olimpiyatlara sporcularımızı hazırlayacağız. 21 atletizm pisti, 5 cimnastik kompleksi, 15 tenis kompleksinin inşaatları da şu anda devam ediyor. Bu arada futbola da 12 yıl içinde gereken her türlü desteği sağladık, hem maddi anlamda hem eğitim ve tesisler anlamında hem de yasal düzenlemeler noktasında futbolumuzu daha da güçlendirdik. Bütün bu yatırımlarımızın, bütün bu desteklerimizin neticelerini almaya başladık ama ideal oranda değil. Bunu sağlamamız lazım."

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 2002'de 6 bin spor kulübü bulunduğunu, bugün ise rakamın 12 bine ulaştığını bildirdi.

Erdoğan, yalnızca 2012'de milli sporcuların 2 bin 325 madalya kazandığını ifade etti. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 2002'de 277 madalya kazanılmışken 2012'de bu rakamın 621'e ulaştığını dile getiren Erdoğan, "İnşallah tüm bu yatırımlar, bu tesisler etkisini gösterecek ve Türkiye'den çok daha fazla başarılı sporcu çıkacak" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün burada açılışını yaptığımız tesislerin milli takımlarımızın performansına son derece olumlu etki yapacağına inanıyorum. Bu güzel tesisin inşasında emeği olan herkesi kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızı, bakanlığımız elemanlarını, Türkiye Futbol Federasyonumuzu, tüm yöneticilerini tebrik ediyorum. Yüklenici firmaya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Milli Takım teknik kadrosuna, sporcularımıza, kendi tesislerinde başarılar diliyorum. Merhum Hasan Doğan kardeşimi bir kez daha rahmetle yad ediyor, ailelerine tekrar sabırlar diliyorum. Hasan Doğan Eğitim Tesisleri'nin ülkemiz, milletimiz, sporumuz ve sporcularımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

Notlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demörören, Başbakan Erdoğan'a üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı 9 numaralı milli takım forması hediye etti.

Tesislerin açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim birlikte kesti.

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın, kurdele kesimi öncesi sohbet ettiği TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e, "Başkan kaç çocuk var?" diye sorarak, "Yıldırım bey bizim temennilerimize uymuş, şu an 3 tane" dedi.

Erdoğan ayrıca, tören alanına gelişinde kendisini karşılayan gelişim milli takımlarının oyuncularıyla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Bir genç futbolcunun kolundaki dövmeleri gören Erdoğan, "Bu dövmeler ne? Niye böyle vücuduna zarar veriyorsun. Yabancılara aldanmayın. İleride Allah muhafaza kansere varıncaya kadar her şeyi yapar. Çok tehlikeli" dedi.

Yakınındaki Fatih Terim'e seslenen Erdoğan, Terim yanına gelince de "Fatih hocam siz ne diyorsunuz? Görüştüğüm arkadaşlarım var. Cilt kanserine varıncaya kadar her türlü tehlike oluşturuyor. Ben söyleyeyim" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Takımlara Yeni Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement