Milli Tekvandocunun Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu - Son Dakika
Spor

Milli Tekvandocunun Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

Tekvandoya 10 yaşında başlayan Beyşehirli milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, Türkiye'de 6, yurt dışında elde ettiği 6 dereceye olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek istiyor.

17.08.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde tekvando sporuna 10 yaşında başlayan, yurt içinde elde ettiği başarılarla milli takıma girmeyi başaran Beyşehirli milli sporcu Zeliha Ağrıs, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti.

Geçen yıl 19. Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 55 kiloda Avrupa üçüncülüğünü elde ederek Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Zeliha Ağrıs, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yapılan müsabakalarda başarılı sonuçlar aldı.

Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Ağrıs, İzmir'de yapılan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi oldu.

Ağrıs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nihai hedefinin olimpiyatlarda Türkiye'ye şampiyonluk kazandırmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de katıldığı turnuvalarda 6 derecesi olduğunu hatırlatan Ağrıs, şunları kaydetti:

"Avrupa üçüncülüğü, Balkan Şampiyonluğu ve İsveç'te yapılan uluslararası müsabakada ikincilik derecem var. Tekvando sporunda esas hedefim olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalya kazandırmak. Başarımı çok çalışmaya ve idmanları düzenli bir şekilde aksatmadan sürdürmeye borçluyum. Günlük yaşamıma ve beslenmeme de dikkat ediyorum. Yaşadığım ilçede bazen bir bazen de çift idman yapıyorum. Ama hiç aksatmıyorum idman programlarımı."

Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu antrenörü Nafiz Çakır ise Zeliha Ağrıs ile başarılarından dolayı gurur duyduklarını, kendisinden daha büyük başarılar beklediklerini söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Tekvandocunun Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement