Milli Yüzücü Büyükuncu: Rakibim, Her Zaman Olduğu Gibi Yine Benim - Son Dakika
Spor

Milli Yüzücü Büyükuncu: Rakibim, Her Zaman Olduğu Gibi Yine Benim

Milli Yüzücü Büyükuncu: Rakibim, Her Zaman Olduğu Gibi Yine Benim

Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek olan milli yüzücümüz Derya Büyükuncu, olimpiyatlara hazırlanırken varını yoğunu ortaya koyduğunu belirtti.

26.07.2012 20:11  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi yüzme branşında temsil edecek olan milli sporcumuz Derya Büyükuncu, olimpiyatlara hazırlanırken varını yoğunu ortaya koyduğunu belirterek, "Rakibim yok. Rakibim kendimim. Kendi kendimle savaşıyorum" dedi.

Londra Olimpiyat Köyü'nde soruları yanıtlayan milli yüzücü Derya Büyükuncu, en büyük rakibinin kendisi olduğunu söylerek, kendi kendisiyle savaştığını sürekli derecelerini zorladığını, Londra'da tarih yazmaya hazır olduğunu ifade etti. Olimpiyat Köyü'ne 2 gün önce gelerek çalışmalarına başlayan Büyükuncu herzamanki gibi antremanlarını ciddi bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek "Buraya alıştım, ortam gerçekten çok güzel. Antremanlar iyi gidiyor. Herzaman olduğu gibi aynı ciddi antremanlarımı yapıyorum. Ciddi çalışıyorum. İnşallah buraya geldiğim dereceyi ya da daha iyisini yüzerim. Elimden geleni yapacağım. Olimpiyat köyü çok güzel. Ortam olarak son 6 Olimpiyatın en güzellerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Köy olsun, çalışanlar olsun herşey çok düzenli ve sistemli. Rakibim her zaman olduğu gibi yine benim. Ben kendi yaptığım dereceleri zorlayacağım. Onun içi kendi kendimle savaşıyorum" diye konuştu.

"SON BİR YIL ÇOK ZOR GEÇTİ EŞİM VE BEN VARIMIZI YOĞUMUZU ORTAYA KOYDUK"

Londra Olimpiyatları'na hazırlanırken varını yoğunu ortaya koyuduğunu ifade eden milli yüzücü Büyükuncu, "Ben ve eşim ayrıca antrenörüm olan Zehra Büyükuncu çok çalıştık. Varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Özellikle beni son bir yılda manevi olarak çok sayıda destekleyenler oldu. Son bir yıl çok zor geçti. Onlara çok teşekkür ederim Hiçbir yüzücünün yapamadığını yaptık. Türkiye'ye verdiğimiz sözü tuttuk 6'ncı tarihi olimpiyatı yaptık. O yüzden çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

İLK OLİMPİYATINA 16 YAŞINDA KATILDI

Milli yüzücü Büyükuncu, ilk kez 16 yaşında olimpiyat oyunlarına katıldı. Olimpiyat deneyimi en fazla olan yüzücümüz 34 yaşındaki Derya Büyükuncu, bu yıl 6'ıncı kez olimpiyat oyunlara katılacak ilk sporcumuz olacak. 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Atina ve 2008 Pekin kafilelerinde yer alan Derya Büyükuncu, 2012 Londra'da 100 ve 200 metre sırtüstü branşlarında yüzecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Milli Yüzücü Büyükuncu: Rakibim, Her Zaman Olduğu Gibi Yine Benim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement