Milli Yüzücü Yunan Adasında Türk Bayrağı Açtı - Son Dakika
Spor

Milli Yüzücü Yunan Adasında Türk Bayrağı Açtı

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Didim'den yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Bulamaç Adasına yüzerek Komşu'da Türk Bayrağı açtı.

22.08.2015 14:54  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Didim'den yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Bulamaç Adasına yüzerek adada Türk Bayrağı açtı. 20 Ağustos günü şehitlerimize saygı ve bahse konu adalardaki silahlanmaya dikkat çekmek amacıyla Bulamaç, diğer adıyla Farmakonisi Adasında Türk Bayrağı açan Sunaçoğlu, yaklaşık 25 dakika adada kaldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİP İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Paris Antlaşmasıyla 1947 yılında resmen Yunanistan'ın yönetimine geçen 12 adanın içinde yer alan Bulamaç adasına çıkarak burada Türk Bayrağı açan Sunaçoğlu, adada şehitlerimiz için dua edip İstiklal Marşını okuduktan sonra kendisine refakat eden bot ile Didim'e geri döndü.

"ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KULAÇ ATTIK"

Gerçekleştirdiği eylem ile ilgili olarak, Vatan Partisi'nin Turgutreis Mahallesinde bulunan parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, "Şehitlerimiz için kulaç attık ve Yunanistan işgali altında olan Bulamaç Adasına yüzerek yüce Türk milletinin şanlı bayrağını adaya bırakmak suretiyle bir eylem gerçekleştirdik. Bu eylemi yapmaktaki amacımız, 152 ada ve adacık Türk toprağıdır. Türk milletinin toprağından vazgeçtiği tarihinde görülmüş bir olay değildir. Biz de bu maksatla bu adalardan vazgeçmedik ve adaya milletimizin bayrağını bıraktık" dedi.

"ADALARDA SİLAHLANMA YASAKATIR"

Kendi açılarından adanın hukuki statüsünün değiştiğini ve canı isteyenin bu adaya gidebileceğini Dünya kamuoyuna göstermiş olduklarına inandıklarını belirten Alper Sunaçoğlu, Bulamaç Adacığında radar istasyonu kurulu olduğuna dikkat çekti. Silahsızlanma şartı ile adaların devredildiğini belirten Sunaçoğlu, "Adalarda silahlanma yasaktır. O şartla verilmiştir adalar. Adamlar hem on iki adada silahlanmışlar, hem de işgal ettikleri Türk adasında dahi radar üssü kurmuşlar. Bu benim ülkemi tehdittir. Buna sessiz mi kalacaktık" diye konuştu.



Milli Yüzücü Yunan Adasında Türk Bayrağı Açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Yüzücü Yunan Adasında Türk Bayrağı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Sirnak : fasist dir 3 10 Yanıtla
  • Sirnak : bunlar bayraktan baska birsey bilmiyor zanki ne hangi bayrak olursa olsun bayraki göstermek fasitlik dir allah hepimizi yarati 2 10 Yanıtla
    Tekin: pkklılar konu Türk bayrağı olunca nasıl da hümanistleşiyorlar.Yorumlarından belli Yunanlılardan daha çok alınmışlar bu habere. 4 1
  • ree: şimdi adayı almış olduk.ne kadar boş beleş adam var şu ülkede 5 4 Yanıtla
  • Esen: Biz kardesimle 2002 yılında su bisikletiyle gittik o adaya... 9 0 Yanıtla
  • GÖLGE: Ahaaa yunanistanı fethetti adam tek başına, geri zekalı yaa 3 5 Yanıtla
  • oğuz: Büyük iş başarmışsın aferim sana doğu kan ağlıyor gitte orada bayrak aç kahramanlığını göster şehitlerimize dua et 3 5 Yanıtla
  • hkn: helal olsun 5 2 Yanıtla
  • mahmuti: bulamaç adası bizim bre gafiller 5 1 Yanıtla
  • tarzan: yani bu neya gidip adamların ülkesine tahrik ediyon saçmalık 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement