Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu.

24.05.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu.

Milliyet Gazetesi tarafından 1954 yılından beri düzenlenen, bu sene Gillette'in sponsorluğunda yapılan 62'nci Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni, Swiss Otel'de gerçekleştirildi.

Spor, sanat ve iş dünyasını bir araya getiren ve altı farklı kategoride spor dünyasının en iyilerinin belirlendiği ödül töreninde, Gillette Yılın Futbolcusu ödülünü Arda Turan alırken Yılın Sporcusu Ödülü ise Kenan Sofuoğlu'nun oldu.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Procter & Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu, Spor AŞ Genel Müdür İsmail Özbayraktar, jüri üyeleri ve ödül alacak kişiler ve çok sayıda davetli katıldı.

FİKRET BİLA: "MİLLİYET'İN YILIN SPORCUSU ÖDÜLÜ, TÜRK BASININ EN ÖNEMLİ VE EN ESKİ YARIŞMASIDIR"

Gecenin açılış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, "Milliyet'in Yılın Sporcusu Ödülü, Türk basının en önemli ve en eski yarışmasıdır. Milliyet'in kurumlaşması ve en değerli markalardan biri konumuna gelmesinde spor servisimiz katkısı çok büyüktür. Milliyet ve Milliyet spor kültürünün temel taşlarından biri de 62 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz yılın sporcusu yarışmasının düzenlemesidir. Başta Abdi İpekçi, Namık Sevik, İslam Çupi, Necmi Tanyolaç gibi ustalarımızı bu vesileyle rahmetle anıyor, spor servisimize emeği geçen tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Her alanda olduğu gibi spor alanında da ileriyi görmüş ve göstermiş olan Büyük Atatürk'ün, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü hatırlatmak istiyorum. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet eden Atatürk, gelecek kuşaklar açısından sporun önemini her fırsatta ifade ve teşvik etmiştir. Atatürk'ün de ifade ettiği gibi spor her şeyden önce sağlık demektir. Spor yapmak sağlıklı yaşamayı da beraberinde getirir. Bu yönü itibariyle çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için de en iyi yol, en iyi güvencedir. Sportif faaliyetler dostluğun, kardeşliğin, kültür zenginliğinin, bireysel ve toplumsal gelişmenin en iyi araçlarından biridir. Keza bir toplumun bir ülkenin dünyaya açılmasına, tanınmasına, turizme de büyük katkısı vardır. Türkiye artık sporun her alanında uluslararası başarılara imza atan bir konumdadır. Bu düzeye gelmemizde emeği olan spor adamlarına şükran borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, Milliyet'in bu yılki yarışmasında ödüle layık görülen tüm sporcularımızı şimdiden kutlar, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

FATİH TERİM: "MİLLİYET ÖDÜLLERİ BİR İTİCİ GÜÇ"

Milliyet Gazetesi tarafından bu yıl 62'ncisi düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'ne katılan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ödül töreninin uzun yıllardır zirvedeki insanlara taktim edildiğini ve bir itici güç olduğunu dile getirdi.

Terim, düzenlenen gece ile alakalı olarak şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin klasikleşmiş yarışmalarından veya ödüllerinden bir tanesi. Milliyet'in çok uzun yıllardır zirvedeki insanlara taktim etttiği bu itici gücün bir yenisi bu yıl. Hakikaten insanları yaptıkları iş ne olursa olsun bir sonraki işine en iyi hazırlayan şey diğer insanların veya böyle kurumların taktir etmesi çok önemli bir duygudur. O yüzden bu organizasyonu yapan Milliyet Gazetesi'ne, alaka ve ilgi gösteren okurlara buradan çok teşekkür etmek istiyorum."

Milliyet okurlarının katılımıyla düzenlenen anket sonucunda ödül alan isimler ve ketrgorileri şu şekilde:

Yılın Sporcusu

Kenan Sofuoğlu - Motorsiklet (Dünya Supersport Şampiyonu)

Yılın Spor Adamı

Fatih Terim (Türkiye Futbol Direktörü)

Yılın Futbolcusu

Arda Turan (Barcelona)

Yılın Antrenörü

Hamza Hamzaoğlu (Bursa Spor Teknik Direktörü)

Yılın Takımı

Türkiye A Milli Futbol Takımı

Dünyada Yılın Sporcusu

Lionel Messi

Gecede Verilen Özel Ödüller:

Namık Sevik Ödülü

Spor Genel Müdürlüğü Tohm Projesi

Namık Sevik Onur Ödülü

Devrim Sağıroğlu

İslam Çupi Onur Ödülü

Hidayet Türkoğlu

Jüri Özel Ödülü

Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı

Gillette Özel Ödülü

Taha Akgül

Venus Yılın Kadın Sporcusu Özel Ödülü

Victoria Zeynep Güneş

Vestel Gururla Yerli Özel Ödülü

Arda Turan - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench Testinde Görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench Testinde Görüntülendi

    Samsung, Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench performans testinde görüntülendiğini duyurdu. Cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı belirtildi. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement