Milyonluk "Safkanlar" Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Milyonluk "Safkanlar" Türkiye'de

Milyonluk "Safkanlar" Türkiye\'de

Milyonluk "safkanlar" Türkiye'de Uluslararası Yarış Festivali Heyecanı 5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromun'da yaşanacak Yarışların en dikkat çeken safkanları ise Dubai Emiri Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum'un sahibi olduğu atlar Pazar günü koşulacak olan Uluslararası Topkapı Koşusu'nun ikramiyesi 270 bin Euro Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından organize edilen dünyanın önemli ekürilerinin ve başarılı safkanların start aldığı Uluslararası Yarış Festivali, bu yıl 5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

04.09.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milyonluk "safkanlar" Türkiye'de

Uluslararası Yarış Festivali Heyecanı 5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromun'da yaşanacak

Yarışların en dikkat çeken safkanları ise Dubai Emiri Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum'un sahibi olduğu atlar

Pazar günü koşulacak olan Uluslararası Topkapı Koşusu'nun ikramiyesi 270 bin Euro

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından organize edilen dünyanın önemli ekürilerinin ve başarılı safkanların start aldığı Uluslararası Yarış Festivali, bu yıl 5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Tüm dünyada Grup 2 statüsünde kabul edilen ve 1991 yılından bu yana düzenlenen Boğaziçi ile Topkapı Koşuları, kum (sentetik) pistte safkanların boy gösterdiği G2 Anadolu Koşusu, dünyaca ünlü ekürilerin safkanlarının katılımıyla bu görkemli festivalde start alacak.

Yarışların en dikkat çeken safkanlarının Dubai Emiri Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum'un sahibi olduğu atlar dikkat çekiyor. Dünyanın en önemli yarışçılık organizasyonlarından olan Godolphin Ekürisi'nin bu yıl da festival dahilindeki koşular için bir çok safkanı ülkemize gelecek ve bu yılki Anadolu Koşusu'nda mücadele verecek.

İngiltere'de şampiyon tay seçilen ve geçtiğimiz yıl Topkapı Koşusu'nda start alıp 3. olduktan sonra İngiltere'de başarılı yarışlarına kaldığı yerden devam eden Toormore, geçtiğimiz aylarda Godolphin Ekürisi'ne geçerken, bu yıl da G2 Topkapı Koşusu için iddialı isimlerden biri olacak. Katar Emirliği'nden Sheikh Joaan bin Al Thani'nin yarışçılık organizasyonu olup, son yıllarda atçılığa ve at yetiştiriciliğine yaptığı yatırımlarla adını tüm dünyaya duyuran Al Shaqab Racing'in sahibi oldukları atlar da festival dahilindeki koşular için geliyor.

Yurtdışında son yıllarda birçok safkanıyla başarılara ulaşan Türk at sahibi Vefa İbrahim Aracı'nın G3 koşu galibiyeti bulunup bu yıl G1 koşularda boy gösteren Aktabantay isimli safkanı G2 Topkapı Koşusu, Britanya'da start alan 3 yaşındaki dişi tayı Bella Nostalgia ise G3 İstanbul Koşusu kayıtlar içerisindeki yerini aldı.

Uluslararası koşular için Türkiye'nin önemli isimleri de yurtdışından gelecek isimlerle büyük bir mücadeleye girecek.

Bu safkanlar içerisinde, 2014 Yılı Gazi (G1) ve Ankara (G1) koşuları galibi Blaze to Wın, Cumhurbaşkanlığı (G1), Ankara (G1) ve Erkek Tay Deneme (G1) galibi Fly By Me, Dişi Tay Deneme (G1) ve Çaldıran Koşusu (G1) galibi Bici Bici, Fatih Sultan Mehmet (G1), Haliç (G1) ve Sürat (G1) koşuları galibi Yıldırımbey başta olmak üzere, bir çok sınıf koşu galibiyetleri bulunan Elevato, Hard Baby, Astorya, Cihanım, Enyalıos, Galiphan, Amerikalı, Hot Chocolate ve Gümbürgümbür, ülkemizi temsil edecek önemli safkanlar olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Yarış Festivali öncesi İstanbul Veliefendi Hipodromun'da son hazırlıklarını yapan milyonluk safkanlar ve yetiştiricileri DHA kameralarına zorlu yarışlar öncesi özel görüntüler verdi. Atları ile birlikte yurtdışından Türkiye'ye gelen yetiştiriciler açıklamalarda bulundular.

Geçen senede ülkemizde düzenlenen Uluslararası Yarışlara katılan ve koşuyu birinci sırada tamamlayan Sheikh Hamdan Al Maktoum'un sahibi olduğu Al Hibaab isimli safkanın antrenörü Gillian Duffield yarış öncesi son hazırlıklarını yaptıkları Veliefendi Hipodromun da yaptığı açıklamada bu yılda yarışın favorisi olduklarını söyledi. Duffield "Öncelikle şunu söylemek isterim ki geçtiğimiz yıldan daha sıcak ve güzel bir ortamdayız. Yarışlara geçicek olursak tabii ki geçen sene gibi bu senede iddialıyız. Geçen seneden de buradaki ortamı bildiğimiz için kendimizi yarış için avantajlı olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yarışların iddialı safkanlarının sahiplerinden olan Godolphin takımının antrenörleri de yarış için iddialı açıklamalarda bulundu. Özellikle son 2 yarışını kum da yapan ve buruya çok formda gelen Tumbaga isimli safkana çok güvendiklerini söylerken yarışseverlere bu tüyoyu verdiğini belirtti.

Cumartesi günü koşulacak olan Uluslararası Anadolu Koşusu'nun bir diğer iddialı tayı olan Grendisar'ın İtalyan çalıştırıcısı Lorenzo ise yaptığı açıklamada "İlk kez geldiğimiz İstanbul'da iddialıyız" dedi. Lorenzo "Kazanmak her zaman kolay değildir ama ben Grendisar'a güveniyorum. Şanşımız bence çok fazla." ifadelerini kullandı.

Apranti Tolga Koyuncu ise Uluslararası Yarış Festivali hakkında ve haftasonu yapılacak olan yarışlar için açıklamalarda bulundu. "Yarışacak tüm atların ayaklarının düz bassın. Ama umarım koşuları kazanan bizim Türk atlarımız ve jokeylerimiz olur" dedi. Tolga Koyuncu "Yurt dışından bir çok önemli safkan buraya yarışmaya geldi. Haftasonu burada tam bir festival havası olacak. Gelen yabancı atların hepsi çok iddialı ama gönlüm bizim atlarımızın kazanmasından yana ama şunu da söylemeliyim ki gelen tüm atlar hem performans olarak hem de görünüşleri açısından çok güzeller" değerlendirmesinde bulundu.

2013 yılı Gazi Şampiyonu Divine Heart isimli atın jokeyi olan Yücel Bilik ise pazar günü yapılacak olan Uluslararası Trakya Koşusu'nda bineceği Irina isimli safkan hakkında yorumlarda bulundu. Yücel Bilik "Bugün ilk kez Irina'ya bindim ve atı çok beğendim. Pazar günü yapılacak olan yarışta atın iyi koşacağına inanıyorum" dedi. Irina isimli safkanın Türk Menajeri ise atlarının koşuda kesinlikle başarılı olacağına inancının tam olduğunu söyledi. Kendileri için ise en güçlü rakibin Türk safkan Radyocu olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milyonluk 'Safkanlar' Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni kayıt olan seraları denetledi
    11:55 Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni kayıt olan seraları denetledi

    Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Naşa beldesinde bulunan yeni kayıt olan seraların tespitlerini ve ürün kontrollerini gerçekleştirdi.

  • Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'
    11:54 Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekli vatandaş Süleyman Kısacıkoğlu, emekli maaşıyla geçinemediğini belirtti. Kısacıkoğlu, maaşının düşük olmasından dolayı zorluklar yaşadığını ve ay başından ay başına zor çıktığını ifade etti. Kendisini 'yaşayan ölü' olarak tanımlayan Kısacıkoğlu, giyim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ve cenaze masraflarını bile karşılayacak parasının olmadığını söyledi.

  • TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı
    11:53 TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı

    TARİŞ Pamuk Birliği'nin olağan genel kurulunda yapılan 'sahte delege' şikayeti üzerine Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, sahte belgelerle delege yapıldığını tespit ettiklerini ve dosyaları ilgili bakanlık ve müdürlüklere ilettiklerini belirtti. Müfettişlerin incelemelerine başladığı bildirildi.

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi
    11:52 Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Leyla ve Erol Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Sel felaketi sebebiyle bir süre iş yapamayan çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı
    11:51 Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulamasında 1 tabanca ve 12 fişek ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında 1.97 gram uyuşturucu ve 66 tablet ele geçirilerek 2 şüpheli tutuklandı.

  • Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
    11:51 Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

    Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tarsus'ta 11 bin fidanı toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Aras Kargo çalışanlarının çocukları fidanlara kendi isimlerini verdi. Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket ederek, erken yaşta farkındalık oluşturmayı hedefliyor.


Advertisement