Mimar Sinan'ın Taş Köprüsü Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

Mimar Sinan'ın Taş Köprüsü Restore Edilecek

Mimar Sinan\'ın Taş Köprüsü Restore Edilecek

Ergene İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi`nde kalan Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan tarihi taş köprüde inceleme yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, tarihi taş köprüde restorasyon yapılacağını söyledi.

07.06.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde kalan Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan tarihi taş köprüde inceleme yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, tarihi taş köprüde restorasyon yapılacağını söyledi.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak beraberinde Karayolları 12. Şube Şefi Nejdet Boltürk ve Çorlu Deri OSB Bölge Müdürü Ünal Diner ile Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan Ergene Nehri'nin Çorlu Deresi kolu üzerinde bulunan tarihi taş köprüde incelemelerde bulundu.

İncelemeler esnasında uzun yıllar bakımsız kalması sebebiyle deforme olmuş tarihi köprünün restorasyonu ve yanına yapılması projelendirilmiş yeni köprü için yapılacak ortak çalışmalar konuşuldu.

Bunun yanı sıra Çorlu Deri OSB Bölge Müdürü Ünal Diner, Çorlu Deri OSB yanından geçen D-100 çevre karayolundan, organize sanayi bölgesindeki işletmelere ulaşımı kolaylaştıracak ve Ergene İlçesinin ağır trafik yükünü alacak bağlantı yoluna ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, bu talepleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Kaymakam Kızıltoprak ve Karayolları 12. Şube Şefi Nejdet Boltürk ileride aydınlatma yapılması planlanan Cumhuriyet ve Sağlık Mahalleleri'ndeki çevre yolları hakkında da fikir alış verişinde bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimar Sinan'ın Taş Köprüsü Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement