Mimar ve Mühendisler "Torba Yasa"Yı Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Mimar ve Mühendisler "Torba Yasa"Yı Protesto Etti

Suluova'da Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri torba yasayı protesto etti.

13.02.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova'da Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri torba yasayı protesto etti.

İlçe merkezinde ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan TMMOB üyeleri Atatürk Bulvarı boyunca yürüyerek çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, iktidara yönelik eleştirilerde bulunarak, 14 Şubat 2015 tarihinde yapılacak TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu öncesi Ankara Kızılay Meydanı'nda yapacakları torba yasa mitingi için 5 gün önce Türkiye'nin 8 bölgesinden bir eylem başlattıklarını belirtti.

İktidarın sağlık, eğitim, çevre ve enerji politikalarını eleştirdiklerini ve bu konuda söyleyeceklerini kamuoyuyla paylaşmak için eylemi başlattıklarını ifade eden Torun, şunları dile getirdi:

"AK Parti Türkiye'yi orta çağ karanlığına ve Ortadoğu bataklığına götürmek için bilimsel, laik eğitimden vazgeçerek gerici ve yobaz eğitimi ana sınıflarına kadar götürmeye çalışmaktadır. Bunun yanında işçilerin, emekçilerin ve açlık sınırında olanların ücretlerini daha da düşürerek onları diri diri mezara gömmüştür. Biz mühendis ve mimarlarında onların sorunlarından farklı sorunları yoktur. Bu ülkenin okumuş çocukları, bu ülkenin mühendis ve mimarları olarak bizim de amacımız ülkemize, halkımıza ve mesleğimize sahip çıkmaktır. AK Parti iktidarı sesimizi kesmek için torba yasayla imar kanununda ve yapı denetiminde değişiklik yapmıştır."

Maden faciasının yaşandığı Soma'daki maden işletmesini çalıştıran firmanın Suluova bölgesinde termik santral kurma projesi yürüttüğünü ve bu yüzden bölge halkına destek vermek için Suluova ilçesine geldiklerini belirten Torun, şöyle devam etti:

"AK Parti hükümetinin enerji politikası da yanlıştır. Özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Suluova bölgesinde termik santral kurulmasına destek vermekle bölgedeki yaşayan halka ve ovaların zarar görmesine göz yummaktadır. Bu eylemimizin bir amacı da derelerimize, toprağımıza ve havamıza sahip çıkmak içindir. Burada kurulacak bir termik santralin getireceği olumsuzlukları içeren raporlarını ilçe halkıyla paylaştık. Değerli Suluovalılar amacımız sizlerin rahat nefes alması ve iyi Suluova'nız içindir. Suluova'nın çöl olmaması içindir. Onun için sizlerle beraberiz. Bizler TMMOB'un mühendislik bilimini ve fikirlerini sizlerle paylaşmak istedik. Sizin mücadeleniz bizim de mücadelemizdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mimar ve Mühendisler 'Torba Yasa'Yı Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement