Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bolu Körüoğlu Dağları'nda Ranta Geçit Vermeyiz - Son Dakika
Güncel

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bolu Körüoğlu Dağları'nda Ranta Geçit Vermeyiz

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bolu Körüoğlu Dağları\'nda Ranta Geçit Vermeyiz

Dha ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bolu Körüoğlu Dağları'nda ranta geçit vermeyiz Bakanlar Kurulu'nun "Bolu Köroğlu Dağının yaklaşık 51, 5 hektarlık alanı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" olarak ilan etmesine Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden tepki geldi.

28.08.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bolu Körüoğlu Dağları'nda ranta geçit vermeyiz

Bakanlar Kurulu'nun "Bolu Köroğlu Dağının yaklaşık 51, 5 hektarlık alanı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" olarak ilan etmesine Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankara Şube görev alanında bulunan Bolu'da Köroğlu Dağları'nın ranta açılmasına izin vermeyiz, yargıya taşıyoruz" dedi.

"HERYERDE AĞIT SESLERİ YÜKSELİRKEN, GEÇİCİ HÜKÜMET RANTTAN VAZGEÇMİYOR"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkenin her yerinde ağıt sesleri yükselirken geçici hükümet, ülkenin en önemli varlıklarını ranta açma cesaretini nerden alıyor. Bolu'da Köroğlu Dağları'nın eteklerinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi ile Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan yaklaşık 51 bin 450 hektarlık yeşil alan 'Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edildi. Bolu Merkez-Dörtdivan-Kıbrıscık ve Seben ilçe sınırları içinde kalan ve Seben Taşlıyayla Gölü, Aladağ Göleti'ni de içine alan ülke coğrafyasının biricik dağ ve su ekosistemlerinden biridir. Turizm Teşvik adı altında yapılan tüm plan ve projeler ile yapılaşma yoğunluklarının yaşandığı bu gün ülkemizin doğal varlıklılarının üzerindeki tehditlerini ve sıfır yok oluşa sürüklenişinin senaryolarından birini daha Köroğlu'nda izlemeyeceğiz. Turizm adı altında yapılacak olan yapı ve etkileşim alanı ile kaybedeceklerimizin telafisi yok. Yoğun ağaç dokusu ile oluşan Köroğlu dağları sistematik yapısı, sadece ağaç varlığı ile ölçülemeyecek kadar zengin biyoçeşitliliğe sahiptir. Bu gün tüm bu ekolojik eşik değerlerini görmezlikten gelen geçici Bakanlar Kurulu'na söylenecek tek sözümüz vardır. Köroğlu Dağlarında Ranta geçit yok."

"KÖROĞLU DAĞLARI "TOHUM TRANSFER ZONU"DUR"

Bilimsel bütün araştırmalarda Köroğlu Dağları'nın Karadeniz bölgesi "tohum transfer zonu" olarak görev yaptığı ve tohum gen bankası konumunda olduğunu ifade eden Candan, "Köroğlu Dağları'nın yapılaşmaya açılmasını kabul etmiyoruz. Köroğlu Dağları coğrafik yapısı dolayısı ile orman ağaçları çeşitliliği ve doğal ormanların yayılış göstermesi açısından önemli bir konumdadır. Her biri birer gen kaynağı olan doğal ormanlarımızın genetik yapılarının belirlenmesi ekonomik, ekolojik, etik ve estetik özelliklerinden dolayı önem taşıyan alanın turizme açılarak yapılaşmaya açılmasına asla izin verilemez" şeklinde konuştu.

"HAK MÜCADELESİ İÇİN HUKUK MÜCADELESİNDEN AYRILMAYACAĞIZ"

Candan, "Bolu Beyi'nin haksızlığına ve zulmüne isyanı ile efsaneleşen Köroğlu'nun topraklarında, bu gün yapılacak her türlü talan ve ranta karşı hukuk mücadelesini verecek olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi vardır. Köroğlu Dağlarında ranta geçit vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bolu Körüoğlu Dağları'nda Ranta Geçit Vermeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta Tarım Alanlarında Hastalık ve Zararlı Kontrolü Yapıldı
    12:12 Yozgat'ta Tarım Alanlarında Hastalık ve Zararlı Kontrolü Yapıldı

    Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarım alanlarının hastalık ve zararlılara karşı kontrol edilmesi amacıyla il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından bir dizi çalışma gerçekleştirildi. Şefaatli İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı birimi personellerinin katılımıyla Çekerek ilçesinde bulunan hububat ekili arazilerde detaylı kontroller yapıldı. Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde hububat yaprak hastalıklarının görüldüğü tespit edildi ve bu bölgelerden numuneler alındı. Üreticilere, arazilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri olan alanları belirleyip ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:12 Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Yalova'da 15 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
    12:08 Yalova'da 15 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı

    Yalova'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 4 ayrı suçtan toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.U. isimli zanlı yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlının Dere Mahallesi'nde olduğu bilgisine ulaşarak operasyon düzenledi. Yakalanan zanlı, adli makamlara sevk edilmek üzere yasal işlemlere tabi tutuldu.

  • Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusunu Hasoğlum Kazandı
    12:08 Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusunu Hasoğlum Kazandı

    Elazığ Hipodromunda düzenlenen yılın en önemli mücadelelerinden biri olan Elazığ Belediye Başkanlığı koşusunu Hasoğlum isimli safkan at kazandı. Koşuda Hasoğlum, 1.50.51'lik bitiriş derecesiyle galibiyete ulaştı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti
    12:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti

    Mersin'in farklı dünya görüşü ve farklı yaşam biçiminden insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin toplumun her kesimine cevap vermek zorunda olduğunu belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor
    12:06 Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ikamet eden bal üreticilerine bin 398 adet arı kovanı hibe etti. Kadınlara da 29 hamur karma makinesi, ceviz makinesi ve salça makinesi desteği verildi.

  • İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü! F-16 filosu konuşlandırılacak
    12:05 İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü! F-16 filosu konuşlandırılacak

    İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü! F-16 filosu konuşlandırılacak

  • Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor
    12:04 Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor

    Sivas'ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında eğitim gören Almalı, iş aramak yerine köyünde tarımsal faaliyetlerini sürdürmeyi tercih etti. Baba toprağını işlemek, aile geleneğine uygun bir adım olduğu kadar Almalı için de büyük bir gurur kaynağı. Üniversite mezunu genç çiftçi, üretim yaparak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    12:04 Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Yalova'da 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.U. isimli zanlı, Kasten Öldürme, Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığını İhlal suçlarından toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.


Advertisement