Mimarlar Odası'ndan Spine Tower'a 'Olumsuz' Rapor - Son Dakika
Güncel

Mimarlar Odası'ndan Spine Tower'a 'Olumsuz' Rapor

Mimarlar Odası\'ndan Spine Tower\'a \'Olumsuz\' Rapor

İstanbul Mimarlar Odası, Soma'daki kömür madeninde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'e ait Spine Tower için "ÇED olumsuz" raporu düzenledi.

02.07.2014 09:34  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Mimarlar Odası, Soma’daki kömür madeninde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding’e ait Maslak’taki Spine Tower için ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) olumsuz raporu düzenledi.

Oda yönetimi, proje müellifi mimar Murat Kader’den mesleki denetim kapsamında sunmak zorunda olduğu projeyi istedi. Projeyi yönetim kurulu kararıyla onaylamayan Oda, ÇED olumsuz raporunu İBB, Şişli Belediyesi ve mal sahibine gereği için tebliğ etti.

RAPORDA VURGULANAN ALANLAR

Raporda “projenin nüfus ve trafik yoğunluğunu artırıcı, plan bütünlüğünü bozucu, inşaat alanlı bir yapı kütlesi ortaya çıkardığı vurgulanıyor. Oda genel sekreteri Ali Hacıalioğlu, “Üyelerimiz hazırladıkları projeyi yönetmelik gereği odaya sunmak zorunda ama sunulmamış, talep ettik, ayrıcalıklı imar değişiklikleri içeren proje için ÇED olumsuz raporu verdik. Belediyeler, projeler uygulamaya geçmeden ÇED raporu isteseler, inşaatlar bitmeden şehircilik kurallarına uygun yapılar ortaya çıkar. Hükümetin mimar odalarını kuşatan düzenleme ve baskılarının nedeni bu zaten” diyor.

"TÜM MALİYETLER KAMUYA!"

Raporda şu tespitlerde bulunuldu: “1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı teklifine ilişkin; ‘nüfus ve trafik yoğunluğunu arttırıcı, plan bütünlüğünü bozucu emsal teşkil edici, yeşil alanı azaltıcı nitelikte, etki alanı içinde olduğu tüm yolların kullanımının maksimum düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca değişiklerin yarattığı tüm maliyetler kamuya yüklenmiştir."

"OTOMOBİLLERİN YAŞADIĞI BETONLAŞMIŞ ALANLAR"

Rapor şöyle devam ediyor: "Neredeyse parsel tamamında yapılan otoparklar, kentsel toprakların koruma kullanma dengesini bozmakta; kentleri insanların değil otomobillerinin yaşadığı betonlaşmış alanlar haline getiren; gerek deprem, gerekse iklim dengeleri açısından son derece sakıncalı bulunan bölgede kentin bütün ekolojik dengeleri yok edilmektedir. Bu hususlar Bakanlık genelgelerine açıkça aykırıdır." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mimarlar Odası'ndan Spine Tower'a 'Olumsuz' Rapor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • MURAT: OLUMSUZ RAPORMUŞ HEPSİ TRİŞKA BİNA YAPILIYOR VE DAHADA YÜKSELECEK ADAMDA PARA VAR KARŞI GELENİN ELİNE BİRAZ SIKIŞTIRDIMIDI KİMSENİN CITI ÇIKMAZ. BOŞUNA UGRAŞMAYIN. 5 0 Yanıtla
  • .........: devlet bunun bari üstüne gitsin yoksa ucu bize dokunur diyemi peşine düşmüyorlar dersiniz. kader ne yaparsın birileri sorumsuzluktan ölür. birileride hep madur oynar yükselir. yükselene değil yükseltene oy verenlere şaşmak lazım. 2 0 Yanıtla
  • sedat: kesinlikle süper bina hergün önünden geçiyorum hele gece ışkları yanınca daha güzel oluyor bina yapılmış bitmiş her şey tamam şimdimi çıktı CED raporu yemin ediyorum yapana helal olsun 1 0 Yanıtla

Advertisement