Mina'daki İzdiham - Son Dakika
Yerel

Mina'daki İzdiham

Mina'daki izdihamda kaybolan Türk hacılardan Yozgatlı Satılmış Gençel'in (74) yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor.

27.09.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mina'daki izdihamda kaybolan Türk hacılardan Yozgatlı Satılmış Gençel'in (74) yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor.

Gençel'in Yozgat'ın Kızıltepe köyünde oturan oğlu Aziz Gençel, Mina'da yaşanan olay sonrası kendilerine babasıyla herhangi bir bilgi veren olmadığını söyledi.

Kendi çabalarıyla Mekke'de bulunan Türk hacılardan telefonla irtibata geçerek bilgi almaya çalıştıklarını ifade eden Gençel, şunları kaydetti:

"Babamdan 4 gündür haber alamıyoruz. En son salı günü akşam görüştüm. Hal hatır sordum iyi olduğunu ve merak etmememizi söyledi. Bayramın birinci günü sabah televizyonda Mina'da izdiham olduğunu öğrendik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada olayda Türk hacılarının olmadığı söylendi ve biz de rahatlamıştık. Daha sonra ölenlerin ve kaybolanların arasında Türk hacıların da olduğunu öğrenince tedirgin olduk. Babama da ulaşamayınca endişemiz arttı. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Babamın akıbetiyle alakalı bilgi almak için bize yardımcı olsunlar."

Babasına ulaşamayınca birlikte gittiği arkadaşlarını aradığını anlatan Gençel, babasının kaybolduğunu, haber alınamadığını hacdaki arkadaşlarından öğrendiğini söyledi.

Öte yandan Satılmış Gençel'i hacdaki akrabalarının da hastanelerde aradığı öğrenildi.

Satılmış Gençel'in eşi ile birlikte 2008 yılında hacca gitmek için başvuruda bulunduğu ve 1,5 yıl önce eşini kaybetmesi sonucu bu yıl hacca yalnız gittiği belirtildi.

Mina'daki izdihamda Yozgatlı hacılar Sahure Çoşkun (70) ve Cemaynur Bozkurt'un (68) olay yerinde hayatlarını kaybettikleri açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mina'daki İzdiham - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement