Minareye Çıkan İşsiz İşçiyi İzleyenler Arasında Tartışma Çıktı - Son Dakika
Güncel

Minareye Çıkan İşsiz İşçiyi İzleyenler Arasında Tartışma Çıktı

Minareye Çıkan İşsiz İşçiyi İzleyenler Arasında Tartışma Çıktı

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHAAvcılar Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren taşeron firmanın çıkardığı işçilerden biri, işe alınma istemiyle yakındaki caminin minaresine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

07.09.2016 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Avcılar Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren taşeron firmanın çıkardığı işçilerden biri, işe alınma istemiyle yakındaki caminin minaresine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Zaman zaman belediyeye yeniden alınmalarını isteyen işçiler aralarında, zaman zaman da intihar girişimini şov olarak nitelendirenler arasında tartışma çıktı. Minareye çıkan işçi, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve diğer yetkililerin girişimi ile 2 saat 20 dakika sonra ikna edilerek indirildi.

Avcılar Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren taşeron firmada çalışan işçilerden 40 kadarı geçen mayıs ayında işten çıkarıldı. İşçiler, Belediye İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını öne sürüp Avcılar Belediyesi önünde çadır kurarak eylem yapmaya başladı. Arkadaşlarının işe alınmasını, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve ücretlerin zamanında ödenmesini isteyen bir grup işçi 3 gün süreyle iş bıraktı. Firma noter ve savcılık gözetiminde iş bırakan işçiler için tutanak tuttu. İş bırakan 300'e yakın işçi kısa süre önce alacakları ödenerek işten çıkarıldı. İşçiler yeniden işe alınmaları istemiyle eylemlerini sürdürürken, eşinin kendisini terk ettiğini, 4 çocuğu ile perişan olduğunu öne süren işçilerden Y.K. bugün öğleden sonra belediye yanında inşaatı süren Merkez Camii minaresine çıktı. İntihar girişimi aynı mahallede semt pazarı olması nedeniyle yoldan geçen çok sayıda kişinin ilgisini çekti. Çıkarılan temizlik işçileri de aşağıda toplanarak Y.K.'den kendisini atmamasını istedi. 2 saat 20 dakika süren intihar girişimi nedeniyle polis psikologların desteği ile Y.K.'yi inmeye ikna etmeye çalışırken sağlık ekibi eve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İntihar girişimi yoldan geçen ve merakla gelişmeleri izleyenler ile işten çıkarılan işçiler arasında zaman zaman tartışmalara neden oldu. Suriyeli bir çiftin intihar girişimini görüntülemeye çalışması "Bizimle dalga geçiyorlar" diye tepkilere neden oldu. Polis ve çevredekiler Suriyeliler'i bölgeden uzaklaştırdı.

İşten çıkarılan işçiler, meraklı gözlerle ne olup bittiğini anlamaya çalışanlara arkadaşları ve kendilerinin zor durumda olduklarını, işsiz bırakıldıklarını anlatmaya çalışırken bazen itiş kakışlara varan tartışmalar görüldü. İntihar girişimini şov olarak nitelendirenler ile bu görüşe karşı çıkan bazı işçilerin aralarında tartıştığı dikkat çekti.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar Belediyesi cami inşaatına geldikten sonra Y.K. inmeye ikna edildi. Kaymakam Doğan ile görüşen Y.K., arkadaşlarının tezahüratları arasında minareden indikten sonra Avcılar Belediyesi yetkilileri tarafından belediyeye davet edildi. Sendika temsilcisinin de katıldığı görüşme ardından Y.K.'nin psikolojik sorunları nedeniyle tedavi edileceği, işçilerin 2 gün süreyle haklarında verilecek kararı bekleyecekleri açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minareye Çıkan İşsiz İşçiyi İzleyenler Arasında Tartışma Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement