Minik Adımlar Meslek Keşfinde - Son Dakika
Yerel

Minik Adımlar Meslek Keşfinde

Minik Adımlar Meslek Keşfinde

Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih İlkokulu’nun birlikte yürüttüğü "Minik Adımlar Meslek Keşfinde" projesi kapsamında öğrenciler Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız’ı ziyaret ettiler.

28.03.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih İlkokulu'nun birlikte yürüttüğü "Minik Adımlar Meslek Keşfinde" projesi kapsamında öğrenciler Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız'ı ziyaret ettiler.

Minik Adımlar Meslek Keşfinde projesi kapsamında Fatih İlkokulu'ndan 4. sınıflar düzeyinde 16 erkek, 19 kız toplam 35 öğrenci Okul Müdürü Ersin Kılıçıbüyük, sınıf öğretmenleri Duygu Pullukçu ve Hakan Özcandar ile birlikte Kaymakam Bünyamin Yıldız'a makamında ziyarette bulundular.

Okul Müdürü Ersin Kılıçıbüyük ziyarette Kaymakam Yıldız'a proje hakkında bilgiler vererek, "Minik Adımlar Meslek Keşfinde projesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih İlkokulu tarafından ortaklaşa yürütülen bir mesleki rehberlik eğitim projesidir. Bu proje kapsamında kamu ve özel sektör alanlarında belirlenmiş 60 meslek grubunu ziyaret edeceğiz. Bu projeye başlarken öğrencilerimizin mesleklerin birçoğunun tanımadığı, öğrencilerin mesleklerle ilgili yanlış bilgilere sahip oldukları, mesleklerin işlevselliği hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları vb. nedenlerle bu projeyi hazırladık. Bu kapsamda öğrencilerimize meslekleri yerinde ve yaşayarak öğrenme fırsatı sağlamak böylelikle öğrendiklerini kalıcı hale getirmek hedeflenmektedir. Bu proje ile geleceğin büyüklerine yeni bir kapı aralamak, hayat vizyonunu genişletmek, eksik yanlış bilgilerini düzeltip özgüvenlerini artırmak amaçlanmaktadır. Bu proje, bir meslek seçme projesi değildir. Projemiz, meslek gelişim sürecinin bir basamağı olan meslekleri tanıma sürecini kapsamaktadır. Bu süreç ülkemizde yeteri kadar önemsenmemektedir. Halbuki bu sürecin erken yaşlarda oluşmaya başladığı bilimsel çalışmalar ışığında belirlenmiştir. Bu çalışma eğitim öğretim alanında meslek gelişim sürecinin daha erken yaşlarda verilmesinin gerekliliğini ortaya koymuştur" dedi.

Kaymakam Bünyamin Yıldız ise hazırlanan projenin önemine değinerek şunları söyledi: "Meslek ayrımını öğrenmekten ziyade çevre ile iletişime geçip hem bürokraside hem de çevresinde esnafından memuruna, hemşiresinden doktoruna, öğretmeninden kaymakamına ve ülkenin yöneticilerine kadar çevre ile diyalog halinde olması çocuklarımızın hem özgüvenini arttırır hem de kişisel kapasitesini geliştirir. Öğrenciler öğrendiği şeyleri sosyal hayatına ve kendi hayatına da uyarlarsa o zaman gelişimi kaçınılmaz olacaktır."

Konuşmalarından ardından öğrenciler proje kapsamında Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız'la röportaj yaptılar. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Adımlar Meslek Keşfinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement