Minik Ameyra Umuda Uçtu - Son Dakika
Yerel

Minik Ameyra Umuda Uçtu

Minik Ameyra Umuda Uçtu

Aydın’ın Didim ilçesinde servis otobüsü ile otomobilin karıştığı kazada ağır yaralanan 8 yaşındaki kız çocuğu, ambulans helikopterle İzmir’e sevk edildi.

17.08.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde servis otobüsü ile otomobilin karıştığı kazada ağır yaralanan 8 yaşındaki kız çocuğu, ambulans helikopterle İzmir'e sevk edildi.

Didim- Akbük karayolu Denizköy kavşağında meydana gelen kazada Mustafa Yenice (49) idaresindeki 09 TE 939 plakalı servis otobüsü, peş peşe iki araçla pikniğe giden ve kavşakta dönüşe geçen Hüsnü Yıldız'ın (29) kullandığı 48 UC 875 plakalı otomobile çarpmıştı. Kazada otomobil sürücüsü Hüsnü Yıldız, Muteber Yıldırımçakar (78) ve Havin Yıldız hayatını kaybetmişti. Yaralanan Berivan Yıldız, Songül Yıldırımçakar, 11 aylık Eylül Özközü, 1,5 yaşındaki Esin Yıldız ve Ameyra Yıldırımçakar (8) ambulanslarla Aydın, Söke ve Didim'deki hastanelere sevk edilmişti. Servis otobüsünde bulunan ve hafif yaralanan 6 işçi ise ayakta tedavi edilmişti.

Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan Ameyra Yıldırımçakar'ın, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde devam eden tedavisi sırasında İzmir'e sevkine karar verildi. İzmir'den havalanan Sağlık Bakanlığı 112 Acil Servis helikopteri saat 14.30 sıralarında ADÜ Merkez Yerleşkesi'ndeki helikopter pistine indi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ambulansla helikoptere taşınan minik Ameyra, tedavisinin sürdürüleceği İzmir'e doğru yola çıktı. Ameyra'nın sevki sırasında hastanede bekleyen yakınları büyük bir üzüntü yaşadı. Nakil işlemini takip eden diğer hasta yakınları da, Ameyra'nın bir an önce sağlığına kavuşabilmesi için dua etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Ameyra Umuda Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement