Minik Aslıhan, Erik Yüzünden Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika
Yaşam

Minik Aslıhan, Erik Yüzünden Yaşam Mücadelesi Veriyor

Sivas'ta yediği eriğin boğazında kalması sonucu bir süre beynine oksijen gitmeyen 3 yaşındaki Aslıhan Cücen, artık anne ve babasını tanımıyor.

03.09.2015 11:23  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Haziran günü komşunun bahçeden topladığı eriğin Firdevs-Turan Cücen çiftinin evinin balkonuna düşmesi sonucu yerden aldığı eriği yerken boğazında kalan 3 yaşındaki Aslıhan, hayat mücadelesi veriyor.

YÜRÜME VE KONUŞMA YETİSİNİ KAYBETTİ

Sivas Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonucu nefes borusuna kaçan eriğin çıkarılmasıyla uzun süre sonra nefes alabilen Aslıhan, beyne oksijen gitmediği için yürüme ve konuşma yetisini kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede ilerleme kaydedilememesi üzerine Ankara'ya getirilen Aslıhan Cücen, Başkent'te bir hastanede tedavi altına alınacak.

"TÜM ŞEKİLDE YEMİŞ VE BOĞAZINDA KALMIŞ"

Baba Turan Cücen, minik Aslıhan'ın yediği eriğin boğazında kalması sonucu nefessiz kaldığını belirterek şunları söyledi: "Sivas'ta bir tedavi gördü 23 gün. 25 gün de tedavisi olmadığı için Sivas'ta bekledik. Sonra da Ankara'ya götürelim baktıralım dedik ve Ankara'ya geldik. Tedavisi var dediler. Perşembe günü tahlilleri var. Cuma veya Pazartesi günü ameliyatı gerçekleşecek. Şuan da burundan besleniyor. Çocuklar eriği toplamış. Bizim balkona düşmüş erikler. Aslıhan'da onları toplamış yemiş. Tüm şekilde yutmuş ve boğazında kalmış."

ANNE-BABASINI TANIMIYOR

"Biz evde çıkartamadığımız için devlet hastanesinde çıkarıldı. Sivas'ta tedavisi yok dediler ve biz de eve çıkarttık. Ama tedavisi olduğunu duyduk ve Ankara'ya getirdik. Şuan da bilinci kapalı, yediğini çıkartıyor, kasılmalar var ve bu nedenle burundaki sondayı midesine taktıracağız. Daha sonra fizik tedavi bölümünde tedavisi başlayacak. Beni de tanımıyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor. Anne-baba demiyor. Sürekli ağlıyor, huzursuz."

Minik Aslıhan, Erik Yüzünden Yaşam Mücadelesi Veriyor

Son Dakika Yaşam Minik Aslıhan, Erik Yüzünden Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • hasan: ALLAHIM SEN YARDIM ET SEN ŞİFA VER SENİN HERŞEYE GÜCÜN YETER 39 0 Yanıtla
  • : Ahhh ne büyük bir sınav. Allah anne babaya sabır versin. Beynine oksijen gitmemiş çok uzun süre çok ciddi bi durum . Allahtan ümit kesilmez tabi ama çok büyük bir mucize gerekiyor iyileşmesi için . Allah yardımcıları olsun :( 34 0 Yanıtla
  • 46 marasli: ALLAH YARDIMCINI OLSUN ALLAH ANNESINE BABASINA BAGISLASIN 19 0 Yanıtla
  • pazarturk: alahim sifasini versin 3 yasinda yavrucak 19 0 Yanıtla
  • Vatan????: Rabbim şifa versin 18 0 Yanıtla
  • husran: Allah şifa versin ... 17 0 Yanıtla
  • cansu tosun: Rabbim tez zamanda sığasını verir inşallah :( 17 0 Yanıtla
  • ahmet_bicer : bubel fb türk takimi deyil banal Göre gitsinler rusiyada oynasinlar ! 1 15 Yanıtla
  • Amsterdam: Çok üzücü gerçekten.Allahım şifalar versin küçük hemşehrime..Çocuklara bir şey olmasın,onlar acı çekmesin Allahım, onlar birer melek.. 15 0 Yanıtla
  • fatma: inşALLAH heemn eski sağlığına kavuşursun canım benim 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor
    12:32 Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır az sayıda usta tarafından el emeğiyle yapılan ve coğrafi işarete kavuşan şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor. Şimşir kaşıklar, bakteri üretmemesi ve besin değerini düşürmemesiyle biliniyor. Yıldız, ürettiği şimşir gereçlerini müşterilere sunarak geçimini sağlıyor.

  • Ardahan'da yaralı kerkenez kuşu tedavi altına alındı
    12:31 Ardahan'da yaralı kerkenez kuşu tedavi altına alındı

    Ardahan'ın Göle ilçesindeki Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde yaralı bulunan kerkenez kuşu, tedavi edilmek üzere Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kerkenez, tedavi sonrası uçma yeteneğini kazandığında doğal yaşam alanına bırakılacak.

  • Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi
    12:30 Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi

    Sivas'ta faaliyet gösteren ESTAŞ, leyleklerin bacasında yuva yapması nedeniyle üretimi durdurdu. Leyleklerin zarar görmemesi için fabrika yönetimi, göç edene kadar üretime ara verdi. Fabrika, leyleklere ev sahipliği yaparak doğaya ve çevreye saygılı bir firma olduğunu gösteriyor.

  • Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı
    12:25 Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine şahit olmuş, Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' diyerek söz vermişti. Başkan Ahmet Akın, göreve gelmesinin ardından ilk Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftinin nikahını kıyarak sözünü tuttu.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    12:19 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hastaneye kaldırıldı. Ancak yaralılardan 4'ü hayatını kaybetti. Cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi ve defnedildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı
    12:02 Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. Olay, merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gözlerine inanamadı. Yan yan giden tırı görenler dönüp bir daha bakarken o anlar kamera ile kaydedildi.

  • Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:02 Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan bir işyerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İki işyeri daha etkilendi ancak yangın büyümeden kontrol altına alındı. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.

  • Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'
    11:54 Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekli vatandaş Süleyman Kısacıkoğlu, emekli maaşıyla geçinemediğini belirtti. Kısacıkoğlu, maaşının düşük olmasından dolayı zorluklar yaşadığını ve ay başından ay başına zor çıktığını ifade etti. Kendisini 'yaşayan ölü' olarak tanımlayan Kısacıkoğlu, giyim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ve cenaze masraflarını bile karşılayacak parasının olmadığını söyledi.

  • Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi
    11:52 Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Leyla ve Erol Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Sel felaketi sebebiyle bir süre iş yapamayan çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • 15 Aylık Bebek Umreye Gitti
    11:48 15 Aylık Bebek Umreye Gitti

    Ali ve Tuğçe çiftinin minik oğulları Aslan Gündoğan, ailesiyle birlikte umreye gitti. 20 günlük umre vazifesini yerine getirecek olan Aslan, ilgi odağı oldu. Anne Tuğçe Gündoğan, oğlunu da yanında götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

  • Paris Hilton, Coachella'dan Taylor Swift ve Travis Kelce için yer açmak amacıyla çıkarıldı
    11:43 Paris Hilton, Coachella'dan Taylor Swift ve Travis Kelce için yer açmak amacıyla çıkarıldı

    Paris Hilton, Coachella Müzik Festivali'nde VIP alanından, Taylor Swift ve erkek arkadaşı Travis Kelce için yer açılmak amacıyla çıkarıldı. Hilton ile birlikte birkaç A sınıfı misafir de alandan çıkarıldı. Hilton, eşi Carter Reum ve arkadaşlarıyla VIP platformunda parti yaparken görüldü. Ancak güvenlik, Swift ve Kelce'nin geleceği için herkesi VIP alanından çıkardı. Taylor Swift, festivali arkadaşlarıyla birlikte ziyaret etti ve sevgilisi Travis Kelce'nin setine katıldı.


Advertisement