Minik Doruk, 5 Çocuğa Hayat Verdi - Son Dakika
Güncel

Minik Doruk, 5 Çocuğa Hayat Verdi

Minik Doruk, 5 Çocuğa Hayat Verdi

Bursa'da, yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören 5 yaşındaki Doruk Güner yaşama tutunamadı.

21.09.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören 5 yaşındaki Doruk Güner yaşama tutunamadı. Ailesinin organlarını bağışladığı minik Doruk, 5 çocuğa hayat verdi.

Bursa'da 14 gün önce yüksekten düşerek ağır yaralanan ve Acıbadem Bursa Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Doruk Güner, yaşam savaşını dün akşam kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen minik Doruk'un ailesi zor bir karar vererek organlarının bağışlanmasını kabul etti. Minik Doruk'un karaciğeri Gazi Üniversitesi, sağ böbreği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, sol böbreği Acıbadem Bursa Hastanesi'ne, korneaları ise Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası'na gönderilerek 5 çocuğa umut oldu.

'CERRAHİDE İYİYİZ AMA BAĞIŞTA KÖTÜ'

Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, bir yakınının organını bağışlamanın zor bir karar olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu ulvi bir duygu. Türkiye'de 60 bin organ yetmezliği olan hasta var. Çok iyi nakil sistemi ve cerrahisine sahip olmamıza rağmen, bağışta Avrupa ülkelerini yakalayamıyoruz. Bunu başarmamız gerekli. Yine de en şanslı Bursa. Organ bağışını Bursa geçen yıllı birincilikle taçlandırdı. Bu yıl da birincilikle gidiyor. Organ bağışı için vatandaşlar daha duyarlı olmalı. Bir hayatı kurtarabileceklerini unutmamalılar. Ayrıca vatandaşlar yaptıkları organ bağışını hastanelere değil Sağlık Bakanlığı'na yapıyor. Ulusal Koordinasyon Sistemi var ve hastalar buna göre belirleniyor." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Doruk, 5 Çocuğa Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement