Minik Elvin'i Yaşatmak İçin Uygun Donör Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Minik Elvin'i Yaşatmak İçin Uygun Donör Aranıyor

Minik Elvin\'i Yaşatmak İçin Uygun Donör Aranıyor

Malatya'da durmaz ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 3 yaşındaki Elvin Durmaz'ın yaşaması için acilen karaciğer nakli yapılması gerektiği belirtildi.

18.11.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da durmaz ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 3 yaşındaki Elvin Durmaz'ın yaşaması için acilen karaciğer nakli yapılması gerektiği belirtildi. Nakil için tüm aile ve yakınlarına test yaptıran ancak uygun donörü bulamayan aile, duyarlı vatandaşlardan yardım istedi.

Saadet ve Kerem Durmaz çiftinin en küçük kızları olan Elvin'in 3 ay önce götürüldüğü hastanede karaciğerinde kötü huylu tümör olduğu tespit edildi. Doktorlar, minik Elvin'in yaşaması için bir an önce karaciğer naklinin yapılması gerektiğini söyleyince bütün aile üyeleri ve yakınları test yaptırdı ancak hiçbirinin karaciğeri uyumlu çıkmadı. Tümörün büyümemesi için minik Elvin'in kemoterapi tedavisi Ankara Hacettepe Hastanesi'nde devam ederken, Durmaz ailesi ise uygun bir donörün bulunmasını çaresizce bekliyor. Doktorların bir an önce naklin yapılması gerektiğini söylediğini belirten anne Saadet Durmaz, karaciğer naklinin kızının kurtulması için son çareleri olduğunu ifade etti.

KOCAMAN YÜREKLİ İNSANLARA İHTİYAÇ VAR

Saadet Durmaz, "Şimdi duyarlı kocaman yürekli insanlara ihtiyacımız var. Doktorlar tek çarenin nakil olduğunu söylüyorlar. Tümör var ve o tümör her geçen gün büyüyor. Doktorlar o büyümeyi durduruyor, bir yandan da kemoterapi görüyor. Artık nakil bir an önce gerekiyor. Bütün akrabalarımız örnek verdi ama tutmadı. Kocaman yürekli insanların kızımı kurtarmasını bekliyorum. Başka da yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

3 SANTİMLİK KARACİĞER GEREKİYOR

Kızının yaşaması için sadece 3 santimlik bir karaciğere ihtiyaç olduğunu ve bunu veren donörün 3 ay içinde kendisini yenileyeceğini öğrendiklerini anlatan anne Durmaz, "Karaciğerini bağışlayan kişi bu yüzden bir zarar görmeyecek. Kan grubu A Rh pozitif veya 0 Rh pozitif olan hayırseverlerin, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne müracaat etmeleri durumunda kızımızın hayatı kurtulacak" dedi.

Baba Kerem Durmaz'da ise kadavradan naklin kızları için uygun olmadığını belirterek,

"Tek çare canlıdan canlıya nakil. Çocuk küçük olduğu için canlıdan canlıya olması lazım. Allah rızası için neticede bir can kurtarılacak. Son çare olarak duyarlı kişilere sesleniyoruz. İnşallah sesimizi duyarlar. Bu çocuk sadece benim çocuğum değil, herkesin evladı. Bir an önce tedavisinin yapılması gerekiyor" dedi. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Elvin'i Yaşatmak İçin Uygun Donör Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement