Minik Enes'in Diri Diri Gömülüp Gömülmediği Otopside Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Minik Enes'in Diri Diri Gömülüp Gömülmediği Otopside Çıkacak

Minik Enes\'in Diri Diri Gömülüp Gömülmediği Otopside Çıkacak

Iğdır'da yasak aşka tanık olduğu için öldürüldüğü ortaya çıkan 6 yaşındaki Enes Tosun'un diri diri gömülüp gömülmediği yapılacak otopsi sonucunda belli olacak.

07.07.2015 11:46  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde kaybolduktan 6 gün sonra toprağa gömülü halde bulunan ve yasak aşka tanık olduğu için öldürüldüğü ortaya çıkan 6 yaşındaki Enes Tosun'un yapılan otopside, çuvala konulduğu için cesedinin normalden çok daha hızlı çürüdüğü belirlendi.

KÖPEKLERİN YARDIMIYLA BULUNDU

Tuzluca ilçesinin Güllüce Köyünde Bahar-Metin çiftinin 6 yaşındaki oğulları Enes Tosun, 29 haziran günü oynamak için çıktığı eve bir daha dönmedi. Ankara'dan getirilen özel ekibin ceset arama köpeklerinin de yardımıyla 4 Temmuz günü yaptığı aramada, Enes Tosun'un cesedi, bitişiklerindeki evin bahçesinde çuvalla gömülmüş halde bulundu. Cinayetle ilgili baba Metin Tosun'un amcasının oğlu Mahmut Tosun, Mahmut'un eşi Güneş Tosun, Mahmut'un kardeşi Mehmet Tosun, akrabaları Ahmet Tosun gözaltına alındı.

YENGEDEN KORKUNÇ İTİRAF

Çocuğun yengesi olan 3 çocuk annesi Güneş Tosun jandarmadaki ilk ifadesinde, evlerine gelerek oyun oynayan Enes'i yaramazlık yaptığı için ittiğini ve çocuğun kafasını duvara çarpınca bayıldığını, bunun üzerine korkup bahçeye gömdüğünü ileri sürdü.

YATAKTA YAKALADI

Dün adliyeye çıkarılan Güneş Tosun, akrabaları olan Ahmet Tosun ile gönül ilişkisi bulunduğunu, olay günü Enes'in kendi çocuklarıyla oynamak için açık olan kapıdan eve girdiğini anlattı. Enes'in odaya girdiğinde kendisi ve sevgilisini yatakta yakaladığını söyleyen Güneş Tosun, gördüklerini anlatmaması için Ahmet Tosun'un çocuğu yakalayıp yazmayla boğduğunu iddia etti.

"SEN GERİSİNİ HALLET"

Ahmet Tosun'un Enes'i öldürdükten sonra kabloyla el ve ayaklarını bağladığını anlatan Güneş Tosun, sevgilisi Ahmet'in "Geri dönüşü yok. Ben çıkıyorum. Sen gerisini hallet" dediğini öne sürdü. Bunun üzerine Enes'in cesedini çuvala koyup bahçeye gömdüğünü ifade eden Güneş Tosun ile sevgilisi Ahmet Tosun tutuklandı. Güneş Tosun'un eşi Mahmut Tosun ise 'tedbiren' tutuklanırken, Mehmet Tosun ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kuzenler Iğdır B Tipi Kapalı Cezaevine, Güneş Tosun ise Erzurum Kapalı Cezaevine gönderildi.

CESEDİN YERİ 3 KEZ DEĞİŞTİRİLDİ

Enes Tosun'un ölümünün ardından olay yerinde yapılan inceleme ve otopside ilginç detaylar ortaya çıktı. Güneş-Mahmut Tosun ile Mehmet Tosun'un ortaklaşa kullandıkları bahçede, ceset arama konusunda eğitilmiş köpekleri ile yapılan aramalarda Enes'in cesedinin bulunmaması için 3 kez yerinin değiştirildiği tespit edildi. Enes'in cesedinin bulunduğu noktanın Güneş Tosun'un evine 15 metre, Mehmet Tosun'un evinin duvarına çok yakın olduğu belirtilen olay yeri incele raporunda, Enes Tosun'un çok sevdiği 'Pepe' çizgi film karakterli tşörtü ile ölüme gittiği görüldü. Cesedinin 40 santim derinlikteki çukura konulduğu, Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside ise çürümeye bağlı ödem nedeniyle küçük Enes'in vücudunun çok şiştiği, yüzünün tanınmaz hale geldiği belirtildi.

ÖLDÜRÜLMEDEN GÖMÜLMÜŞ OLABİLİR

Elleri arkadan bez parçası ve elektrik kablosu ile ayaklarının da bileklerden elektrik kablosu ile bağlanan Enes'in ağzında da eşarp bulunduğu bildirildi. Ölüm nedeni kesin olarak belirlenemeyen minik Enes'in beyin dahil tüm organlarından patalojik inceleme için örnekler alındı. Boğuşma ihtimali nedeniyle de tırnaklarından DNA örneği alınan Enes'in kafatasında ise çarpmaya bağlı darp izine rastlanmadı. Çuvala konulduğu için nefes borusundan toprak çıkmayan Enes'in, öldürülmeden gömülebileceği ihtimali üzerinde duruldu. Enes Tosun'dan alınan kan, patolojik ve DNA örnekleri Erzurum, Trabzon ve İstanbul Adli Tıp Kurumlarında incelenecek. Enes'in kesin ölüm nedeni ayrıntılı otopsi sonucunda belirlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Enes'in Diri Diri Gömülüp Gömülmediği Otopside Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (67)

  • Iğdır Tuzlucalı: Iğdır da Azerilerde yaşamaktadır ve bu vahşeti gerçekleştiren aile Azeridir ve mhpli bir ailedir , inanmayan araştırsın ya da gelsin görsün... Bilip bilmeden atıp tutmasın kimse.... Iğdır da ne pislik varsa mhp lilerden çıkıyor... 14 19 Yanıtla
  • mardinli: cok yazik hem bu dünyalarini hem ahiretlerini yaktilar mubarek ramazan ayi hem katil hem zinakar oldular rabbim sasirtmasin insani ne kötu bir hayat bir kac dakikalik zevk icin cok yazik.obur ailede bir sehit gönderdiler önden allahta onlari böyle siniyor sabir versin insallah bir melekti yerine gitti. 26 1 Yanıtla
  • resit: su aziz mubarek gunlerde bune rezilik biz neden bu hale geldik hergun butur olaylar meydana geliyor ama hic bir ibret almiyorlar iste beylelerine idam sart 26 0 Yanıtla
  • ığdır: ceza evinde öldürmeseler insan deyiler 25 0 Yanıtla
  • Suskun: Bunlar için idam kampanyası başlatalım içerde yiyip içip yatmadınlar 23 1 Yanıtla
  • Ahlak dışı dizilere Lanet: işte hep televizyonlardaki ahlak dışı diziler yüzünde böyle cinayetler işleniyor yazık ya o küçücük yawrunun ne günahı vardı ALLAH BeLaLarıNı versin 23 1 Yanıtla
  • seher: ne oldu çok bilmiş namus kumkumaları izmirli kadınlar hakkında sallıyorsunuz her fırsATTA Şükürki memleketimden hiç böyle bir haber çıkmadı demekki neymiş namus coğrafyada değil insanın içindeymiş müge anlı yı izlerseniz anlarsınız ne dediğimi hergün bu tip kadınlar orda ama izmirli hiç görmedim 13 10 Yanıtla
  • hewal: idam istiyoruzzzzzzz 21 1 Yanıtla
  • adem: Bunuda gördük halen idam gelmiyor kaç can daha gidecek be vicdansızlar küçücük çocuktan ne istediniz bir zevk ugruna 21 0 Yanıtla
  • akdeniz: ilk günkü yorumlarda biri bu çocuk bir şeyleri gördüğü için öldürülmüş olabilir diye yazmıştı. 21 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement