Minik Enis İlik Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Minik Enis İlik Bekliyor

İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Umurlu Köyü'nde yaşayan Çürükoğlu Ailesi'nin 10 aylık bebeği Enis, birkaç ay içerisinde kemik iliği bulunamazsa yaşamını yitirebilir.

05.04.2014 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Umurlu Köyü'nde yaşayan Çürükoğlu Ailesi'nin 10 aylık bebeği Enis, birkaç ay içerisinde kemik iliği bulunamazsa yaşamını yitirebilir. Anne 29 yaşındaki Sevgi Çürükoğlu, 10 aylık bebeği Enis'e yardım için Başbakan, Sağlık Bakanı ve yurt içi ile yurt dışındaki tüm duyarlı vatandaşları yardım etmeye çağırdı.

Sevgi ve Yunus Çürükoğlu'nun 4.5 buçuk yaşındaki kızları Elif'in ardından 10 ay önce dünyaya gelen minik Enis, 29 Kasım 2013 tarihinde akciğer enfeksiyonu nedeniyle Behçet Uz Hastanesi'ne kaldırıldı. 13 günlük tedavisinin ardından immün yetmezliği (Hiper igm tip I sendromu) teşhisiyle Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları İmmünoloji Servisi'ne sevk edilen minik yavru, 1.5 ay süresince Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kaldı.

AİLE VE 25 KİŞİDEN KAN NUMUNESİ ALINDI

Kiraz'a 74 kilometre uzaklıktaki bir dağ köyü olan Umurlu Köyü'nde 10 ay önce dünyaya gelen Enis'in annesi Sevgi Çürükoğlu, hastalığın 6 ay önce başladığını söyleyerek "Behçet Uz Hastanesi'nde akciğer iltihaplanması olduğunu söylediler ve hastaneye yattık. Akciğer filmi çekildi ve iyileşme olmadığını söylediler. En kısa zamanda ilik nakli olması gerektiğini belirttiler. Ege Üniversitesi'nde ben, eşim Yunus, kızım Elif ve 25 kişiden kan numuneleri alınarak Ankara İbn-i Sina Hastanesi Doku Tipi Laboratuvarı'na incelenmek üzere gönderildi. Ancak hiçbiri uymadı. Bu arada Enis'in dosyası Ankara İlik Bankası'na gönderildi. Bu işin maliyetinin 5-6 bin lira olduğu belirtiliyor. Doktorlar talihsiz yavruma 2 ay içinde uygun ilik bulunmazsa yaşamını yitirebileceğini söyledi" dedi.

'İLİK BANKALARI ÇOĞALSIN'

Oğlunu kaybetmekten korkan Sevgi Çürükoğlu, ilik bağışı konusunda daha duyarlı olunmasını isteyerek Enis'e 1 yaşına kadar ilik nakli yapılması gerektiğini vurguladı. Tüm yetkililere seslenen Çürükoğlu, "Sağlık Bakanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yalvarıyorum. İlik bankaları çoğalsın, insanlar bilinçlendirilsin ve kimse ölmesin. Çocuğuma uygun ilik bulunması konusunda lütfen bize yardım eli uzatın. Bebeğimi dışarı çıkaramıyorum. Normal bebeklerden 3 kat fazla enfeksiyon kapma riski olduğu söyleniyor. 2 ay içerisinde ilik nakli olmazsa onu kaybedeceğimi söylüyorlar. Ne olur sesimi duyun" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Enis İlik Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement