Minik Eren'in Yüzünü Pektaş Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Minik Eren'in Yüzünü Pektaş Güldürdü

Minik Eren\'in Yüzünü Pektaş Güldürdü

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, bir günde iki anlamlı ziyaret birden gerçekleştirdi.

07.03.2014 09:34  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, bir günde iki anlamlı ziyaret birden gerçekleştirdi. İlk olarak Gültepe'de yaşayan lösemi hastası 6 yaşındaki Ali Eren'e moral için evine konuk olan Pekdaş, daha sonra da sekiz ay önce kullandığı çöp kamyonunun beş metre yükseklikten aşağı düşmesi sonucu hayatını kaybeden Konak Belediyesi temizlik işçisi Erkan Koşak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, saha çalışmalarının yanı sıra insani sorumluluk duygusuyla ev ziyaretlerini de sürdürüyor. Önceki gün akşam iki anlamlı ziyaret birden gerçekleştiren Pekdaş, ilk olarak iki yıl önce lösemiye yakalanan 6 yaşındaki Ali Eren Elma'nın Gültepe'deki evine konuk oldu. Amansız hastalığı yenen minik Ali Eren'e moral vermek için Elma ailesinin kapısını çalan Pekdaş, ziyarette anne Gülden Elma'dan oğlunun tedavi süreciyle ilgili bilgi aldı.

ZORLU SÜREÇ GERİDE KALDI

Henüz dört yaşında lösemiye kakalanan minik Ali Eren'in, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 7 ay süren tedavisinin olumlu sonuç verdiğini ve yaklaşık bir ay önce taburcu edildiğini anlatan Anne Gülden Elma, "Zor ve çok sıkıntılı bir süreci geçirdik. Eren'in saçları döküldü, yürüyemediği günler oldu. Eren çok akıllı bir çocuk olduğu için her şeyin bilincinde yaşadı. Her süreci hissetti. Allah'a şükür hastaneden çıktık. Ama tedavisi devam ediyor. Lösemi uzun soluklu bir tedavisi gerektiriyor. Hastaneden çıktıktan sonra durumu her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor ama hala kemoterapi hapları alıyoruz. Yine de buna şükür. Allah kimseyi sağlıkla sınamasın" diye konuştu.

KOLTUĞUNA OTURTMA SÖZÜ VERDİ

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş da, zor günlerin artık geride kaldığını belirterek, anne Gülden Elma'ya moral verdi. Pekdaş, "Bunu erken geçirilmiş bir sıkıntı olarak düşünün. İnsan hayatında bu tür sıkıntılı, kötü dönemler maalesef oluyor. Sizler bu dönemi erken geçirdiğiniz. Bundan sonra artık Ali Eren ve sizin için ferah günler başlayacak. Güzel ve mutlu günlerinde hep yan yana olacağız" dedi. İlaç tedavisi devam ettiği için henüz sokağa çıkamayan ve mikrop kapma riskine karşı maskeyle gezen Ali Eren ile yakından ilgilenen ve bol bol sohbet eden Pekdaş, "Biran önce iyileş, anne ve baban seni benim yanıma getirsin. Seni başkan koltuğuna oturtacağım, sen başkan olacaksın" dedi.

KAZADA ÖLEN İŞÇİSİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Pekdaş'ın Gültepe'deki ikinci durağı ise sekiz ay önce kullandığı çöp kamyonunun beş metrelik duvardan aşağı devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Konak Belediyesi işçisi Erkan Koşak'ın ailesinin evi oldu. Temmuz ayında Karataş'taki Adile Naşit Parkı'nın yakınlarında çöp toplayan Konak Belediyesi'ne ait çöp kamyonu yokuş aşağı inerken frenleri boşalmış, virajı alamayarak yol sonundaki iki binanın arasına düşmüştü. Kazada çöp kamyonun altında kalan temizlik işçileri Erkan Koşak (28) ve Kadir Ercan (40) hayatını kaybetmişti. İki çocuk babası oğullarının ölümüyle yıkılan Koşak ailesini ziyaret eden Pekdaş, vefat eden Erkan Koşak'ın baba Binali Koşak, kardeşleri Mustafa, Kemal, Serkan ve Hüseyin Koşak ile görüştü. Koşak ailesinin Konak Belediyesi aleyhine başlattığı hukuki mücadelesi hakkında bilgi de alan Pekdaş, tüm kamu kurumlarında olduğu gibi belediyelerde de personel sağlığı ve iş güvenliğinin en üst düzeye çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. Koşak ailesinin acısını paylaştığını dile getiren Pekdaş, "Çok acı ve üzücü bir olay. Maalesef kamu kurumlarında denetim mekanizması yeterince iyi değil. Bizim yaşam koşullarını iyileştirmemiz lazım" diye konuştu. Aynı kazada yaralı kurtulan ağabey Kemal Koşak ise, hala olayın etkisinde olduğunu ve psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Eren'in Yüzünü Pektaş Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement