Minik Gülçiçek Artık Daha Rahat Nefes Alabilecek - Son Dakika
Yerel

Minik Gülçiçek Artık Daha Rahat Nefes Alabilecek

Darıca ilçesinde, doğum sırasında beyni hasar gördüğünden yatağa bağımlı yaşayan Gülçiçek Genç (2), bir hayırseverin desteğiyle alınan cihaz sayesinde daha rahat nefes alıp mama yiyebilecek.

25.02.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca ilçesinde, doğum sırasında beyni hasar gördüğünden yatağa bağımlı yaşayan Gülçiçek Genç (2), bir hayırseverin desteğiyle alınan cihaz sayesinde daha rahat nefes alıp mama yiyebilecek.

Hayırsever iş kadını Feyza Kömürcü, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerinin kendisine ulaşmasının ardından Gülçiçek için aldığı cihazı, aileye evinde teslim etti.

Anne Gülseren Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının 7'nci ayına girinceye kadar bütün fonksiyonlarının normal olduğunu, o zaman hareketlerinde gördüğü değişiklik sonrası Marmara Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurduklarını söyledi.

Hastanedeki muayenesinde, kızının doğum sırasında beyninin hasar görmesine bağlı "malnütrisyon ve diğer beslenme eksikliklerinin sekeli ve motor fonksiyonda özel gelişimsel bozukluk" teşhisi konulduğunu anlatan Genç, "Kızım, bitkisel hayata girdi. Sadece makineyle nefes alıp ve makineyle mama verebiliyoruz. Orada bu hastalığın tedavisinin çok zor olduğunu söylendi ancak biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Genç, hayırseverlerin katkılarıyla hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bir süre önce kızının nefes alması ve mama yemesini sağlayan cihazın arızalandığı bilgisini veren Genç, "Bunun üzerine Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğine başvurduk. Dernek Başkanı Kudret Sekban ve üyeleri, iş kadını Feyza Kömürcü'ye ulaşarak durumu anlatmış. Kendisi de kızımın yardımına koştu. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Sekban ise dernek olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarının devam edeceğini belirterek, hayırseverlerin desteğini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Gülçiçek Artık Daha Rahat Nefes Alabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement