Minik Kerem'in Ölümünde 'Doktor İhmali' İddiası - Son Dakika
Güncel

Minik Kerem'in Ölümünde 'Doktor İhmali' İddiası

Minik Kerem\'in Ölümünde \'Doktor İhmali\' İddiası

Muğla Fethiye'de, okul bahçesinde düşüp başını yere çarpan ve götürüldüğü hastanede üşüttüğü söylenip gönderilen 5 yaşındaki çocuk beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

04.11.2014 11:10  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, okul bahçesinde düşüp başını yere çarpan ve ailesi tarafından götürüldüğü hastanede önce üşüttüğü söylenip, ilaç yazılarak gönderilen anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Kerem Şanlı, beyin kanaması teşhisiyle geçirdiği iki ameliyatın ardından yaşamını yitirdi.

Hüseyin- Gülden Şanlı çifti, çocuklarının ölümünde doktorların ve hastanenin ihmali olduğunu ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu, ayrıca Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Sağlık Bakanlığı'na şikayetçi oldu.

Savcılık soruşturma başlatırken, Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Murat Aynacı, Kerem'in ölümünde ihmal olup olmadığını araştırdıklarını söyledi.

Göcek Deniztemiz İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Kerem Şanlı, geçen 21 Ekim'de, okulun bahçesinde annesi ve öğretmenin gözü önünde düşüp, başını yere çarptı. Can hayliyle biraz ağlayan Kerem, daha sonra arkadaşlarıyla oynamaya devam etti.

Okul çıkışında eve giden çocuk kusmaya başlayınca annesi 36 yaşındaki Gülden Şanlı tarafından Göcek Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Buradaki muayenin ardından iddiaya göre, çocuğun bir şeyi olmadığı söylenip, kusma devam ederse teşkilatlı bir hastaneye götürülmesi önerildi. Bunun üzerine Şanlı, oğlunu da alarak eve döndü. Ancak, bir kaç saat sonra oğlunun tekrar kusması üzerine anne Şanlı, Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne götürdü.

'ÜŞÜTMÜŞ' DEYİP GÖNDERDİLER

Buranın acil servisinde çekilen röntgenin ardından pratisyen hekim İ.A.'nın çocuğun üşüttüğünü belirtip, boğazındaki şişliğin de bademciklerinden kaynaklandığını söyleyerek, ilaç yazdıktan sonra kendilerini gönderdiğini ileri süren Gülden Şanlı, şunları anlattı:

"Akşam evde de kusma şikayetinin devam etmesi üzerine 112 Acil Servisi'i arayıp, ambulans istedik. Tekrar Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne gittik. Burada çekilen tomoğrafi sonucu bu defa beyin kanaması teşhisi konulup, Kerem ertesi gün ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Ancak, durumunda değişiklik olmaması üzerine tekrar çekilen tomoğrafi sonucu kananmanın devam ettiği tespit edildi. Aynı gün ikinci kez ameliyata alındı. Ancak, ikinci ameliyat sonucunda da bir değişiklik olmayınca oğlumu İzmir Ege Üniversitesi'ne sevk ettiler. Ambulans hastanenin girişinde kaza yaptı. Burada 20 dakikalık bir beklememiz oldu. Hastaneye geldiğimizde ise doktorlar, geç kalınmış bir vaka olduğunu belirtip, Kerem'in beyin ölümün gerçekleştiğini ancak yine de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 6 gün sonra Kerem'i kaybettik."

İHMAL İDDİASIYLA ŞİKAYETÇİ OLDULAR

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesi yakınları tarafından alınan Şanlı, 29 Ekim'de Göcek Mezarlığı'nda toprağa verildi. çocuklarının ölümünde doktorların büyük ihmali olduğunu ileri süren çamaşırhane işleten 44 yaşındaki Hüseyin Şanlı, eşi Gülden Şanlı ile ihmalleri olduğunu ileri sürdükleri Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Sağlık Bakanlığı'na şikayetçi oldu.

KAZANIRSA ADINA SAĞLIK OCAĞI YAPTIRACAK

Oğlunun gözgöre göre öldüğünü ileri süren gözü yaşlı baba Baba Hüseyin Şanlı şunları söyledi:

"Benim evladım gitti. Belki geri getiremem ama başka anne ve babaların canı yanmasın, çocukları ölmesin. Sonuna kadar, Kerem'in ölümüne neden olan doktorlar ve hastane yetkilileriyle hukuki mücadele vereceğim. Haklarında tazminat davası açacağım. Eğer bu davaları kazanırsam, alacağım parayla da oğlum adına sağlık ocağı yaptıracağım."

İki çocuklarından birini kaybetmenin acısını yaşayan anne Gülden Şanlı da, "Oğlumuzu gözlerimizin önünde ihmal sonucu öldürdüler. Cesedini elimize verdiler" diyerek, ağladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık Şanlı'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatırken, Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Murat Aynacı şu açıklamayı yaptı:

"Hasta bize ilk olarak geldiğinde yapılan tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmamış. Başında kırık falan da yoktu. Ailesinin beyanı da düştüğüne dairdi. Hasta aynı gün saat 01.50'de hastanemize tekrar giriş yapmış, servislere yürüyerek gitmiştir. Tomogrofi sonucu beyin kanaması tanısı konularak aynı gün içinde iki ameliyat yapıldı. Ameliyat sonrasında durumunun ciddiyeti nedeniyle İzmir'e sevki yapıldı. İhmali olan var mı yok mu, bunun için biz de burada gerekli çalışmayı başlattık. Konu adli makamlara da intikal etti. Ailesine taziye dileklerimizi iletiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Kerem'in Ölümünde 'Doktor İhmali' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement