Minik Öğrenciler İlk Ders Zilinde Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Minik Öğrenciler İlk Ders Zilinde Gözyaşlarına Boğuldu

Minik Öğrenciler İlk Ders Zilinde Gözyaşlarına Boğuldu

Okula yeni başlayan öğrenciler, “Okula Uyum Eğitimi” süreci çerçevesinde sınıfları doldurdu.

08.09.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okula yeni başlayan öğrenciler, "Okula Uyum Eğitimi" süreci çerçevesinde sınıfları doldurdu. Annesinden ilk defa ayrılan minik öğrencilerden bazıları gözyaşları tutamazken, bazıları da güle oynaya okula 'merhaba' dedi.

2014-2015 eğitim - öğretim yılının başlamasına bir hafta kala okul öncesi, ilkokul 1'inci sınıf ve ortaokul 5'inci sınıflara kayıt olan öğrenciler için "Okula Uyum Eğitimi" başladı. Öğrencilerin okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıma fırsatını önceden yakalaması amacıyla gerçekleştirilen uyum eğitimi Bağcılar'da ilk ders zilinin çalmasıyla şenlik havasında karşılandı. Okulun bahçesinde kurulan şişme oyun grubu ve palyaçoların rengarenk kalemleriyle yüzleri boyanan öğrencilerin eğlenmesi sağlandı.

MİNİK ÖĞRENCİ ANNESİNDEN AYRILAMADI

Bazı öğrenciler kendilerini eğlenceye kaptırırken bazı minik öğrencilerde ailelerinden ayrılmak istemedi. 1'inci sınıfa başlayan Ali Ermiş, annesinden ayrılmak istemediği için gözyaşlarını tutamadı. Annesi öfkesine hakim olamayan minik Ali'yi sakinleştirmeye çalışırken babası İsmail Ermiş, "Okula gideceği için bu kadar mızmızlanıyor. Biz de tam olarak anlamadık" dedi.

Zilin çalmasıyla sınıflarına geçen bazı öğrencilerde sıralarında da gözyaşlarını tutamadı. Üzgün olan çocukları teselli etmek ise büyüklere düştü. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz tarafından teselli edilen çocuklar, ayakları yerlere değemeyen sıralarına oturup önlerindeki defterler, kalem ve boyalarla ilk derslerini yapmaya çalıştı.

En küçük oğlunun okuldaki ilk gününde yalnız bırakmayan baba Volkan Kaya, "Heyecan var ama büyük çocuğumdan tecrübeli olduğum için çok yok. En küçük olduğu için ayrı bir sevinci de yaşıyoruz" dedi. Oğlu Ali Kaya ise, "Okula gideceğim için heyecanlıyım. Biraz sonra da burada oyun oynayacağım. Annemden ayrı kalacağım için de üzülmüyorum" diye konuştu.

Okula Uyum Eğitimi 12 Eylül Cuma günü son bularak, 15 Eylül Pazartesi günü 2014-2015 eğitim- öğretim dönemi başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Öğrenciler İlk Ders Zilinde Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement