Minik Ömer'in kapakları bir engeli ortadan kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Minik Ömer'in kapakları bir engeli ortadan kaldırdı

Minik Ömer\'in kapakları bir engeli ortadan kaldırdı

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Mavi Kapak" kampanyasına katılan ve 200 kilogram kapak toplayan minik Ömer, engelli bir kişiyi hayaline kavuşturdu.

23.10.2020 09:35  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Mavi Kapak" kampanyasına katılan ve 200 kilogram kapak toplayan minik Ömer, engelli bir kişiyi hayaline kavuşturdu.

Küçük yaşına rağmen büyük bir yardımseverlik örneği gösteren 8 yaşındaki Ömer Musab Dokgöz, Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" sloganıyla yürüttüğü "Mavi Kapak" kampanyasına katılma kararı aldı.

Yavuz Selim Mahallesi'nde dedesinin çay ocağında kapak toplamaya başlayan Dokgöz'e, müşterilerin yanı sıra çevredeki esnaf ve arkadaşları da destek çıktı. Ömer Musab Dokgöz, topladığı 200 kilogram kapak karşılığında aldığı tekerlekli sandalyeyi, belediye ekipleriyle birlikte Esenler Ortopedik Engelliler Derneği'ne teslim etti.

Dernek yönetimi ise tekerlekli sandalyeyi Batmanlı ihtiyaç sahibi bir engelliye ulaştırdı.

Minik Ömer'in duyarlı davranışından çok etkilendiğini dile getiren Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Aziz Arkan, "Ömer Musab, küçük yaşına rağmen biriktirdiği kapaklar sayesinde almış olduğu tekerlekli sandalye ile bir engelli kardeşimizi sevindirdi. Tüm Türkiye'den "Mavi Kapak" projesine destek olmalarını istiyoruz. Ömer Musab gibi küçük yaşına rağmen sosyal sorumluluk projelerine dahil olan çocuklarımızın var olduğunu görmekten onur duydum" dedi.

"İKİNCİ TEKERLEKLİ SANDALYEYİ DE ALACAĞIM"

Mavi Kapak kampanyasına büyük veya küçük herkesi davet eden Dokgöz, "Öğretmenlerimiz bir kapak toplama yarışı var, en çok kapak toplayan sınıfa tablet vereceğiz dediler. Ben önceden de kapak topluyordum.  Dedem, esnaf ve camii cemaati kapak toplamamda bana yardım etti. Batmanlı bir abiye tekerlekli sandalye hediye ettiğim için çok mutluyum. Kapak toplamaya devam ediyorum. İnşallah ikinci tekerlekli sandalyeyi de başka bir ihtiyaç sahibine hediye edeceğim" şeklinde konuştu.

Torunuyla birlikte "Mavi Kapak" kampanyasına destek olan Selahattin Dokgöz de yardımseverliğin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"İki senedir torunum Ömer ile birlikte kapak topluyoruz. Engelli bir arkadaşımıza tekerli sandalye aldık. Torunuma duyarlı davranışından dolayı hediye alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür ediyorum"


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Ömer'in kapakları bir engeli ortadan kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Ayrıca, görevlendirilen personel sayısı, elektrik arızalarının önlenmesi, kesintisiz iletişim için alınan tedbirler ve seçim sandıklarının güvenliği gibi konular da ele alındı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.


Advertisement