Minik Pehlivanlara Belediye Desteği - Son Dakika
Yerel

Minik Pehlivanlara Belediye Desteği

Minik Pehlivanlara Belediye Desteği

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Türkiye genelinde yapılan güreş müsabakalarında takım halinde 5. olan Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı’nı kabul etti.

23.02.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Türkiye genelinde yapılan güreş müsabakalarında takım halinde 5. olan Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı'nı kabul etti.

Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Hocası Turgay Altıntaş ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak'ın da katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Yavaş, oyunculara eşofman takımı hediye etti. Ata sporuna sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Yavaş, "Sındırgı'nın tarihi geçmişine dayanan Yağcıbedir halısı olduğu gibi, Ak Pınar Türküsü gibi birde Kırkpınar'da derece yapmış Mehmet Ali Yağcı, Şerif Pehlivan gibi pehlivanları yetiştirmiş bu memlekette ata sporumuza sahip çıkabilmek maksadıyla iki yıldan beri verdiğimiz emek yavaş yavaş sonuçlarını veriyor. Sındırgı'da futbola verdiğimiz önem kadar ata sporuna da önem veriyoruz. En küçüğünden en büyüğüne kadar oluşturduğumuz güreş takımımız Kırkpınar'da boy göstermiş ve aynı zamanda minder de kendini ispatlamış durumda" dedi.

Kapalı spor salonu ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağını söyleyen Başkan Yavaş, "O ihale yapıldıktan sonra 1 yıl içerisinde biter aşağı yukarı. 250 kişilik bir tribünü olacak. Orada bu güreşçilerin yetişmesi için bize düşen görev, o gibi ortamlarda sıcak su ilçe merkezinde olduğu için ısınma problemleri de olmayacak. Kışında her mevsimde spor faaliyetleri yapma sadece güreş için değil bayanlarımızın da spor yapmasını sağlayacak ciddi bir ortam olacak. Stadyumun yanında olması, okullara yakın olması açık olan spor tesisinin yanında olması çok daha artı olacak. Bizim yapabileceğimiz maddi ve manevi destektir. Sizlerde teknik olarak bu işte hevesli olduktan sonra el birliğiyle olmayacak bir şey yok. Tekrar eski o güreşin iyi olduğu marka olduğu Sındırgı'yı tekrar kavuşmak hepimizin hayali. İnşallah o hayli gerçekleştirmede kimin ne kadar katkısı varsa, kime ne düşerse o elinden geleni yapacağını inandığım için şimdiden emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Hocası Turgay Altıntaş ise 15 öğrenci ile başladıkları güreş takımının hızla geliştiğini ve şuan 61 öğrencinin takıma katıldığını ifade etti. Altıntaş il genelinde birinci olduklarını ve ülke genelinde ise beşinci olduklarını kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Pehlivanlara Belediye Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement