Minik Suna Tespit Edilemeyen Hastalığı Nedeniyle Okula Gidemiyor - Son Dakika
Güncel

Minik Suna Tespit Edilemeyen Hastalığı Nedeniyle Okula Gidemiyor

Minik Suna Tespit Edilemeyen Hastalığı Nedeniyle Okula Gidemiyor

Bağırsak kanseri tedavisi gören 7 yaşındaki Suna Durmaz, henüz tespit edilemeyen bir başka hastalığı nedeniyle okula başlayamadı.

12.04.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağırsak kanseri tedavisi gören 7 yaşındaki Suna Durmaz, henüz tespit edilemeyen bir başka hastalığı nedeniyle okula başlayamadı.

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinde oturan Türkan- İbrahim Durmaz çiftinin 3 kız çocuğundan en büyüğü olan Suna, hastalığına çare bulunamadığı için okula gidemiyor. Yaşına göre kilosu düşük ve 13 kilo olduğu için doktorların ameliyat edemediği kızlarının giderek ölüme yaklaştığını belirten baba İbrahim Durmaz, "Kızım küçük yaşlarda ince bağırsak kanserine yakalandı. Bunun tedavisini görürken başka bir hastalığı ortaya çıktı. Ama doktorlar bu hastalığı tespit edemedi ve çare da bulunamadı. Suna, son iki yıldır dışkısını ve çişini tutamıyor. Bu nedenle okula da gidemiyor. Çocuğum hastalıktan çok okula gidemediğine üzülüyor" diye konuştu.

Asgari ücretle çalıştığını ve oturduğu mahallede kalorifercilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirten 37 yaşındaki İbrahim Durmaz, "Ayda 300 lira ev kirası ödüyorum. 250 lira kızım için beze ve mikrop kapmasın diye başka bir ilaca para veriyorum. Bize kalan 150- 200 lirayla da ayın sonunu getirmeye çalışıyoruz. Devletin engelli ailelere verdiği bakım parasından yararlanmak istedik ancak bize 'Çocuğunuz sapasağlam' dediler. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık" dedi.

Kızının bir an evvel iyileşmesi için her gün dua ettiğini belirten anne 40 yaşındaki Türkan Durmaz ise "Kızım her gün ölüp ölüp diriliyor. Onun bu acısı babası, beni ve kardeşlerini kahrediyor. Kanserin dışındaki hastalığına çare bulunamıyor. Zayıf olması nedeniyle ameliyatta olamıyor. Yavrumun derdine derman olabilecek doktor varsa yardımını bekliyoruz" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Suna Tespit Edilemeyen Hastalığı Nedeniyle Okula Gidemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement