Minik Tema Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

Minik Tema Eğitim Programı

Minik Tema Eğitim Programı

Çocukların doğada geçirdikleri zamanı artırmak ve ekolojik okuryazar bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen program, geçen eğitim öğretim döneminde İstanbul'daki 500 ok...

01.11.2013 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı'nca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği işbirliğiyle yürütülen Minik TEMA Eğitim Programı, geçen eğitim-öğretim döneminde İstanbul'daki 500 okulda hayata geçirildi.

Okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen program, 2010'da uygulamaya konuldu. Program, çocukların doğada geçirdikleri zamanı artırmak ve ekolojik okuryazar bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Minik TEMA İstanbul Projesi kapsamındaki kazanımlar, TEMA Vakfı Genel Müdürü Mehmet Serdar Sarıgül'ün katılımıyla Taksim'deki Konak Otel'de düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Sarıgül, medyanın desteği olmadan projedeki amaçlarına ulaşmalarının zor olduğunu söyledi. Sarıgül, projenin geleceği için bağışa ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, vakfa bağış yapılması çağrısında bulundu.

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Sarıgül, gerekli desteği almaları halinde çalışmanın dünyada da ses getireceğine ve ödül alacağına inandıklarını aktardı.

Toplantıya, proje destekçilerinden Esra Ceyhan ve Berna Laçin de katıldı.

Minik TEMA Eğitim Programı

Minik TEMA Eğitim Programı kapsamında çocuklar, kaydettikleri gelişmelerin ölçülebilmesi için eğitim öncesi ve sonrasında öğretmenler tarafından değerlendirildi. Eğitimden sonra her bir kazanım bazında öğrencilerin çevreyle ilgili farkındalık oranlarının en az yüzde 90'a çıktığı görüldü. Bazı kazanımlarda bu oran yüzde 98'e yükseldi.

Öğretmenler, programa katılan öğrencilerin yaratıcılıklarının geliştiğini, neden-sonuç ilişkisi kurduğunu, farkındalıklarının arttığını, nesnelere karşı daha dikkatli olduğunu, eğlendiğini, merak ettiğini, ilgilendiğini, doğaya karşı duyarlı olduğunu ve empati kurma becerisinin geliştiğini belirtti.

Çocukların doğada geçirdikleri zamanı artırmak ve ekolojik okuryazar bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen program, geçen eğitim-öğretim döneminde İstanbul'daki 500 okulda hayata geçirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minik Tema Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement