Minik Yazarlardan Öykü Tepesi Kitabı - Son Dakika
Güncel

Minik Yazarlardan Öykü Tepesi Kitabı

Minik Yazarlardan Öykü Tepesi Kitabı

SINDIRGI DÜVERTEPE YBİO öğrencileri tarafından yazılan Öykü Tepesi hikâye kitabının tanıtımı yapıldı.

17.03.2017 11:47  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde eğitimde kaliteyi arttırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak adına devam eden BENGİ projesi kapsamında şair-yazar Mehtap Altan önderliğinde Düvertepe YBİO'da eğitim gören 19 öğrencinin yazdığı hikâyelerin yer aldığı Öykü Tepesi adlı hikâye kitabı çıkarıldı.

Köy okulu olarak görülen Düvertepe yatılı bölge okulu öğrencileri yalnızca ders kitaplarına boğmuyor. Her alanda eğitim anlayışı ile öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri sağlanıyor.

Biri ilkokul, 18'i ortaokul öğrencisi olmak üzere öğrencilerin yaşamlarından esinlenerek yazdığı kısa hikayelerden oluşan Öykü Tepesi adlı kitabın tanıtımı Düvertepe YBİO' da düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi. Okul Müdürü Rasim Tokdemir kitabın yaklaşık 4 ay gibi bir sürede hazırlandığını belirtti. 127 sayfalık kitabın editörlüğünü yapan şair-yazar Mehtap Altan kitabın tanıtımını yaptı. Okuma alışkanlığı ile ilgili de çeşitli gösteriler yapıldı. Engelliler için işaret dili şeklinde yapılan gösteri büyük beğeni topladı.

Program sonunda öğrenciler yazdıkları kitabı imzaladı. Küçük yaşta bu tür bir organizasyonda yer alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.
Tanıtım Programına Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, Sındırgı Belediye Başkan yardımcısı Halil Aldemir, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, daire amirleri, protokol üyeleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Minik Yazarlardan Öykü Tepesi Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement