Minik Yüreklerden Lösev'e Anlamlı Destek - Son Dakika
Yerel

Minik Yüreklerden Lösev'e Anlamlı Destek

Minik Yüreklerden Lösev\'e Anlamlı Destek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Atatürk İlkokulu 4-F Sınıfı öğrencileri, hem yazıp hem de oynadıkları ‘Hayat Adası’ adlı tiyatro oyunundan elde edilecek gelirle okullarının yanı sıra LÖSEV başta olmak üzere yardım kuruluşlarına destek vermek için hazırladıkları tiyatro oyunlarını beğeniye sundu.

14.06.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Atatürk İlkokulu 4-F Sınıfı öğrencileri, hem yazıp hem de oynadıkları 'Hayat Adası' adlı tiyatro oyunundan elde edilecek gelirle okullarının yanı sıra LÖSEV başta olmak üzere yardım kuruluşlarına destek vermek için hazırladıkları tiyatro oyunlarını beğeniye sundu.

Ayvalık'ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda iki gün süresince 2'şer seanslık gösterimlerle sergilenen oyunun; Ayşe Tosunoğlu yönetiminde 4 aylık bir çalışmanın ürünü olduğu öğrenildi.

Miniklerin nasıl bir dünya istediklerini anlatan ev ödevi formatında hazırladıkları yazılarla senaryolaşan 'Hayat Adası' adını taşıyan oyuna, İlçe milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in yanı sıra HEM Müdürlüğü yöneticileri, veliler ve çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Oyundan elde edilecek gelirin çok büyük kısmının Lösemili çocukların tedavileri için LÖSEV'e bağışlayarak lösemi hastası olan akranlarının tedavisinde kullanılmasını isteyen minik yüreklerin bu tavrı ise oyunu izlemeye gelenler tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan oyunun yönetmeni ve Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Kursu Usta Eğitimcisi Ayşe Tosunoğlu, "Atatürk İlköğretim Okulunda yarım dönem olarak hazırladığımız bir kursla başladık bu oyunumuza. Öncelikle çocuklarımıza bir ödev vermiş ve 'Siz eğer senarist olsaydınız nasıl bir oyun yazardınız?" sorusunu yöneltmiştim. Bunun üzerine çocuklar ödevlerini yazıp getirdiler. Bunların içerisinden bir tanesini seçtik ve bu ödevi geliştirerek, 'Hayat Adası' adını taşıyan güzel bir oyun çıkardık."dedi.

Oyunun amacının öncelikle eğitim amaçlı olduğunu kaydeden Tosunoğlu, "Tabi bunun yanı sıra da çocuklarımızı geleceğe doğru bir şekilde hazırlamak, çevreye, doğaya, insana duyarlı nesiller yetiştirmek. Ama oyunu yazan ve sahnede oynayan çocuklarımızın amacı ise; oyundan elde edilecek gelirleri LÖSEV'e bağışlamak ve lösemi hastalığıyla boğuşan akranlarına umut olmaktır. Bu talebi onlar sundular bize. Bizde bu müthiş talebi büyük bir gururla kabul ettik ve şimdide sahneleyerek tiyatro severlerle paylaşıyoruz." dedi.

Oyunculardan Ceylin Topuz ise; "Ben Bilge Hayat rolünde oynuyorum. Oyunda; Bilge Hayat'ın arkadaşları olan; Sevgi, Kardeşlik, Umut, Barış ve Doğa adlarında çocuklar da var. Oyunumuzda izleyicilere, çevreyi temiz tutmanın mesajlarını vermeye çalışıyoruz. Bunun dışında Dünya'da; Sevgi, Barış, Kardeşlik, Doğa olmazsa her türlü savaş olur. Sürekli herkes birbiriyle kargaşa içinde olur. Ama biz çocuklar güzel ve yaşanılabilir bir dünya ve rahatça oyun oynayabileceğimiz, nefes alabildiğimiz ve çimlere yatabildiğimiz yaşam istiyoruz" diye konuştu.

Oyunculardan Berkan Eker ise oyunda Ateş rolünü üstlendiğini ve bu vesile dünyayı yok etmeye çalıştığını ancak karşısında bulduğu Sevgi, Kardeşlik, Barış, Doğa ve Umut tarafından amacına ulaşamadığını anlattı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Yüreklerden Lösev'e Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement