Minik Yüzler "Oyuncak Kumbarası" ile Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Minik Yüzler "Oyuncak Kumbarası" ile Gülüyor

Minik Yüzler "Oyuncak Kumbarası" ile Gülüyor

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 23 anaokulunda eğitim alan 290 öğrenciye, sosyal medya üzerinden başlatılan "Oyuncak Kumbarası" projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından adeta oyuncak yağıyor Ayvacık Kaymakamı Kuruca: "Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her taraftan oyuncak geliyor.

05.04.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLYAS GÜN - Samsun'un Ayvacık ilçesinde 23 anaokulunda eğitim alan 290 öğrenciye, sosyal medya üzerinden başlatılan "Oyuncak Kumbarası" projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından adeta oyuncak yağıyor.

Ayvacık Kaymakamlığı ile Ayvacık Anaokulunca 2013 yılında ilçedeki 23 okulda, 290 minik öğrenci için sosyal medya üzerinden başlatılan projeye ülke genelinde büyük destek verildi. Kampanya için gönderilen oyuncaklar kaymakamlıkta toplanarak çocuklara dağıtılıyor.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, AA muhabirine, geçen yıl başlatılan projede önemli aşama katettiklerini söyledi.

İlçenin köy okullarında okuyan çocukların birçoğunun oyuncak sahibi olamadığını anlatan Kuruca, "Biz de minik öğrencileri oyuncak sahibi yaparak onları mutlu etmek için kampanya başlattık. Sosyal medya üzerinden yürütülen kampanya sayesinde Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her taraftan oyuncak geliyor" dedi.

"Kampanyamız Türkiye'nin genelini kapsayan çığ haline gelmiştir" diyen Kuruca, "Her ay bir anaokulumuza, gelen oyuncaklar dağıtılmakta. Bugüne kadar 12 anaokulunda 80 minik öğrencimize oyuncaklar teslim edildi" ifadelerini kullandı.

"Çocukların tebessümü yetiyor"

Kaymakam Kuruca, oyuncakları alan çocukların yüzlerindeki tebessümün kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burada hedefimiz çocukların yüzüne bir gülücük kondurabilmektir. Kurumsal firmalardan, her taraftan oyuncak geliyor. Vatandaşlarımızdan sadece yeni oyuncaklar değil yıllardır kullanmadıkları, kimseye vermeye kıyamadıkları oyuncaklarını da istiyoruz. Oyuncak toplamaya devam ediyoruz."

Ayvacık ilçesine aileleriyle oyuncaklarını getiren minik çocuklar ise oyuncaklarını hiç oyuncağı olmayan arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Minik Yüzler 'Oyuncak Kumbarası' ile Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement