Minik Ziraatçiler Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Minik Ziraatçiler Yetişiyor

Minik Ziraatçiler Yetişiyor

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Lider Çocuk Kampı" adı altında ilköğretim 4.sınıf öğrencileri için etkinlikler gerçekleştirdi.

22.06.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Lider Çocuk Kampı" adı altında ilköğretim 4.sınıf öğrencileri için etkinlikler gerçekleştirdi.

Doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen etkinliklere, 4. sınıfde okulan 10 öğrenci katıldı. Etkinlikler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Eskişehir İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, "Etkinlikler  9-11 Haziran tarihlerinde Tepebaşı İlçesi sınırlarında bulunan  Aziz Bolel İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden 10 çocuk ile gerçekleşmiştir. Kurum personellerimiz refakatiyle gerçekleşen kampta; tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili konularda hem keyifli hem verimli faaliyetler yapılmıştır. Kurumumuzda başlayan etkinliklerde kurumumuz tanıtıldı ve Eskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü gezildi. Geçit Kuşağı Eskişehir Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne yapılan gezide bitkiler tanıtılarak rüzgar enerjisi ile enerji elde edilmesi ve bunun tarımsal amaçlı kullanımı, modern sulama sistemleri ve araştırma parselleri gezdirildi" dedi.

"SÜTLERİN NASIL İŞLENDİĞİNİ ÖĞRENDİLER"

Eğitimin sonraki günlerde de devam ettiğini anlatan Söğüt, "İkinci gün Mahmudiye İlçesinde bulunan Osmangazi Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksekokulu'na yaptığımız ziyarette çocuklar son derece heyecanlı ve zevkli saatler geçirdi. Burada atları ve yaşadıkları yerleri tanıyan çocuklar at binme fırsatını da yakaladılar. Ardından  Bakanlığımıza bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne yaptığımız gezide büyükbaş hayvanları tanıyan çocuklar buzağıları kendi elleriyle beslediler. Süt sağım makinalarının işleyişini süt toplama tanklarını, hayvanların beslenme ve bakımlarını  hatta nasıl aşılandıklarını öğrendiler ve gördüler. Üçüncü gün ise; İlimizde faaliyet gösteren bir süt üretim firmasını ziyaret ettik ve çocuklarımız burada toplanan sütlerin nasıl işlendiğini öğrendiler. Peynir, yoğurt, ayran ve tereyağı yapımının aşamalarını öğrendiler" ifadelerini kullandı.

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde sertifika töreni gerçekleştirilerek, katılımcılara belgeleri verildi. Sertifika törenine Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, İl Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürümüz Mehmet Özdemir katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Ziraatçiler Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement