Miniklerden Şehit Yakınlarına 81 Mektup - Son Dakika
Güncel

Miniklerden Şehit Yakınlarına 81 Mektup

Miniklerden Şehit Yakınlarına 81 Mektup

Artvin'in Arhavi İlçesi Cumhuriyet İlkokulu Satranç Kulübü öğrencileri, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlilerinin ailelerine destek için mektup yazma kampanyası başlattı.

15.09.2015 15:16  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Arhavi İlçesi Cumhuriyet İlkokulu Satranç Kulübü öğrencileri, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlilerinin ailelerine destek için mektup yazma kampanyası başlattı. Çocukların yazdığı 81 mektup, şehit ailelerine gönderildi. Santranç turnuvası Artvin il birincileri Ayşenur Ceren Albayrak ile kardeşi Halise Nur Ecrin Albayrak ise, iki şehit ailesine mektubun yanı sıra madalyalarını da gönderdi.

Cumhuriyet İlkokulu'nda kurulan ve polis memuru Hamza Albayrak'ın gönüllü eğitmenliğini yaptığı Satranç Kulübü'nün öğrencileri, yaşanan son terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerin ailelerine destek için kampanya başlattı. Şehit ailelerine, yanlarında olduklarını göstermek için resim, şiir ve duygularını anlatan ifadelerle mektup yazmaya karar veren çocuklar, kampanyayı sosyal medya aracılığı ile arkadaşlarına duyurdu. Kısa sürede yaşları 3 ila 15 arasında değişen çocuklar 81 mektup kaleme aldı. Son terör olaylarında şehit düşen güvenlik görevlilerinin ailelerinin adreslerini tespit eden çocuklar mektupları, Arhavi Postanesi'nden ailelere gönderdi. Arhavi PTT Müdürü Ahmet Bakoğlu'da çocukların anlamlı davranışı nedeniyle mektupların posta ücretlerini kendisi ödedi.

İKİ KARDEŞ MADALYALARINI GÖNDERDİ

Artvin'de düzenlenen santranç turnuvasında kendi yaş kategorilerinde il birincisi olan 9 yaşındaki Ayşenur Ceren Albayrak ile kardeşi 8 yaşındaki Halise Nur Ecrin Albayrak ise, mektupların yanı sıra kazandıkları madalyaları da Hakkari Dağlıca'da PKK pususunda şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan ile Iğdır'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalarından Fehmi Şahin'in ailelerine gönderdi. İki kardeşin babası polis memuru Hamza Albayrak'ın, şehit polis Fehmi Şahin ile daha önce Başbakanlık'ta birlikte görev yaptığı öğrenildi.

"O MADALYAYI ASIL ONLARIN ALMASI LAZIM"

Halise Nur Ecrin Albayrak, şehit ailesine şiir ve resimlerle duygularını anlattığı mektubun yanı sıra santranç birinciliği madalyasını da gönderdiğini belirterek, "Onlar ülkemizi kurtarıyor, daha çoğunu hak ediyor. Onlara borcumuzu asla ödeyemeyiz" dedi. Ayşenur Ceren Albayrak ise, "Onlar benim madalyamdan çok daha kıymetliler. O madalyayı asıl onların alması gerekir. Onlar ülkemizi kurtarmasaydı bizler o madalyaları alamayacaktık" diye konuştu.

"ŞEHİTLER BİZİM İÇİN CAN VERDİ"

Polis memuru olan santranç eğitmenleri Hamza Albayrak'ın fikri doğrultusunda şehit ailelerinin acılarını paylaşmak istediklerini ifade eden çocuklar ise, "Şehitler bizim için canlarını verdi. Onlar olmasaydı bizler tutsak olacaktık, ülkemiz işgal edilecekti. Şehit anne ve babalarının çocukları için gurur duymalarını istedik. Onlar bizim için canlarını verdiler. Kürtler ve Türkler arasında ayrımcılık yoktur. Hepimiz biriz. Bin yıldır aynı bayrak altında yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz" dediler.

"ŞEHİTLER ÇOCUKLARI ÇOK ÜZDÜ"

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Aslıhan Can da, şehit haberlerinin çocukları çok üzdüğünü, kendilerini de derinden yaraladığını belirterek, "Vatan ve millet sevgisini öğretebilme adına böyle bir çalışma içerisine girdik. Hepsi içinden geçenleri yazdı, çizdi. İki kızımız madalyalarını ailelere gönderdi. Umarım örnek olur. Şehit aileleri yalnız olmadıklarını bilsin. Şehitlerimiz her zaman içimizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Miniklerden Şehit Yakınlarına 81 Mektup - Son Dakika


Advertisement