Miniklerin İlahi ve Şiir Dinletisi Duygulandırdı - Son Dakika
Yerel

Miniklerin İlahi ve Şiir Dinletisi Duygulandırdı

Miniklerin İlahi ve Şiir Dinletisi Duygulandırdı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli miniklerin düzenlediği ilahi ve şiir dinletisi katılımcıları duygulandırdı.

20.08.2015 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli miniklerin düzenlediği ilahi ve şiir dinletisi katılımcıları duygulandırdı. Düzenlenen programa çadır kent müdür yardımcılarından Yasin Seyhan ve bazı birim sorumluları da katıldı.

Ülkelerinde çıkan iş karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mülteci çocukların hazırladığı ilahi ve şiir dinletisi katılımcıları duygulandırdı.

Kadın meclisi şiir ve ilahi program organizatörü bayan Delel el Ahmed yaptığı açıklamada, "Bu tür programlarla bizler çocuklarımızı geleceğin Suriye'sine hazırlamaktayız" dedi. Delal el Ahmed, "Bu programlarla bizler çocuklarımıza güzel ahlaki ve ilme verilmesi gereken değeri anlatıyoruz. Çocuklarımız ve yetişkinlerimize Kur'an eğitimi yanı sıra, kişisel duyarlılık ve sorumluluğu aşılıyoruz. Suriye'nin güzel çocukları, sizler en güzel şeylere layıksınız. Ancak öğrenmeniz ve alışmanız güzel şeyleri burada kazanmalısınız. Bizler kardeşlerimizin bizlere sağladığı ortamla güzel şeyler kazanmaktayız. Bu fırsatı güzel değerlendirmeli ve gelecek yarınları inşa etmeliyiz. Ben şükürlerin en güzelini ve en kalbi teşekkürlerimi bize bu fırsatı veren çadır kent idarecilerine teşekkür ederim" dedi.

Çadır kentte aktif görev yapan gönüllü birimlerden Kadın Meclisi çalışanları bu tür etkinliklere öncülük yapmaya çalışıyor. Yaz dönemi boyunca minik kızlara yönelik etkinlik düzenleyen Kadın Meclisi, son iki ay içerisinde 6 bayan öğretmenin gözetiminde öğrencilere şiir, ilahi ve yöresel oyunlar öğreti. Programda miniklerin okudukları şiir ve ilahiler misafirler tarafından ayakta alkışlandı. Miniklerin müzik eşliğinde oynadıkları yöresel oyunlar, ebeveynleri tarafından ilgiyle izlendi.

Kütüphane salonu çadırında düzenlenen ilahi ve şiir dinletisi programında minikler tarafından okunan duygusal ilahiler ve şiirler misafir katılımcıları duygulandırdı.

Minikler tarafından sergilenen yöresel oyunlar büyükler tarafından büyük beğeni aldı. Kadın Meclisi üyesi ve öğretmenlerden Ranye Kürdi, "Bizlere bu fırsatı veren çadır kent idaresine teşekkür ederiz. Bizlere verdikleri bu destekten dolayı biz çocuklarımızın iç dünyasını ve maneviyatını yükseltiyoruz. Çocuklarımızın bu programlarla neşelenmesini görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Bu etkinlikte emeği geçen her kese teşekkür ederim" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Miniklerin İlahi ve Şiir Dinletisi Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement