Putin ile Poroşenko Minsk'te İlk Kez Tokalaştı - Son Dakika
Güncel

Putin ile Poroşenko Minsk'te İlk Kez Tokalaştı

Minsk zirvesinde Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko diğer üst düzey konukların yanında ilk tokalaşmayı gerçekleştirdi.

26.08.2014 18:10  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Rusya başkenti Minsk’te Ukrayna krizine çözüm bulmak için toplanan zirvede Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko diğer üst düzey konukların yanında ilk tokalaşmayı gerçekleştirdi. Putin'in Poroşenko’yu gülümseyerek selamladığı gözlendi.

Minsk zirvesinin en önemli bölümü Putin ile Poroşenko’nun akşam saatlerinde baş başa kapalı kapılar ardında yapacakları ikili görüşmeden alınması bekleniyor.

UKRAYNA KRİZİ ZİRVESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ve AB temsilcileri, Ukrayna'daki krizi değerlendirmek için Belarus'un başkenti Minsk'teki bir araya geldi.

İLK TOKALAŞMA GERÇEKLEŞTİ

Aylardır çatışma halinde olan Rusya ve Ukrayna'nın liderleri Vladimir Putin ve Petro Poroşenko, Belarus'un başkenti Minsk'te yapılan Ukrayna krizi görüşmelerinde tokalaştı. Liderlerin vücut dili dikkat çekti. Haziran’dan bu yana ilk kez bir araya gelen liderler, Avrupa Birliği temsilcilerinin de bulunduğu görüşmelerde, ikili görüşmede de bulunacak.

"RUSYA SİLAH GÖNDERMESİN, ESİRLER SERBEST BIRAKILSIN"

Görüşmelerde açıklama yapan Poroşenko, Rusya’yla sınırında daha katı sınır kontrolleri talep ettiklerini ifade etti. Rusya’nın ayrılıkçılara silah göndermemesi isteğini de dile getiren Poroşenko, savaş esirlerinin de serbest bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

PUTİN: TEDBİR ALMAK ZORUNDA KALIRIZ

Krizle ilgili bir başka açıklama ise Putin’den geldi. İki ülke arasındaki krizin daha fazla askerî gerilimle çözülemeyeceğini belirten Rus lider, çözüm için kurulacak diyalogda, Ukrayna’nın doğusundaki Rusça konuşan bölgelerden temsilcilerin de bulunması gerektiğinin altını çizdi. Avrupa Birliği mallarının Ukrayna üzerinden Rusya’ya gönderilmesinin, ülkeye 100 milyar ruble zarara yol açacağını ifade eden Putin, “Rusya, böyle bir durumda hiçbir şey yapmadan duramaz ve piyasamızı korumak için tedbir almak zorunda kalacağız” dedi.

Putin ile Poroşenko Minsk\'te İlk Kez Tokalaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin ile Poroşenko Minsk'te İlk Kez Tokalaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • beşiktaş: Hayırlısı. . . 2 1 Yanıtla babic: çaktırma kanka. 0 0
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement