Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

Diyanet-Sen Kütahya Şubesi Başkan Vekili Ülfet Balon, "Miraç, insanlık ufkunun açılıp önündeki engellerin kaldırıldığı, Peygamberimizle insanlığın yükseklere ulaşabileceği bir dönüm noktasıdır.

02.05.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Kütahya Şubesi Başkan Vekili Ülfet Balon, "Miraç, insanlık ufkunun açılıp önündeki engellerin kaldırıldığı, Peygamberimizle insanlığın yükseklere ulaşabileceği bir dönüm noktasıdır." dedi.

Balon, Miraç Kandili nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Miraç'ın Hz. Muhammed'in mucizesi olduğunu ve bu mucizenin o dönemlerde sıkıntı yaşayan Müslümanlara moral kaynağı olduğunu söyledi.

Miracın İslam alemi için önem taşıdığına işaret eden Balon, şunları kaydetti:

"Bazı zaman ve mekanlarda cereyan eden hadiseler değer kazanmıştır. Bu değerli zamanlardan biri de idrak edeceğimiz recep ayının 27. gecesi olan mübarek Miraç Kandili'dir. İnsanlık ufkunun açılıp önündeki engellerin kaldırıldığı Peygamberimiz ile insanlığın yükseklere ulaşabileceği bir dönüm noktasıdır. Miraç olayının gerçekleştiği Mescid-i Aksa ve çevresinde bugün huzursuzluk hat safhalara ulaşmış durumda. Bu gece hürmetine bu beldelerle dünyanın her yerine huzur, sükun ve barışın hakim olmasını temenni ediyoruz."

Mübarek gecelerin fırsat bilinip değerlendirmesinin önemini vurgulayan Balon, bugünlerde dargınlık, kırgınlık ve huzursuzlukların giderilmesi için gayret sarf edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miraç Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement