Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.05.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ercoşkun mesajında, böylesine mübarek bir geceye daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Miraç'ın insanlığın kurtuluşu için gönderilmiş olan Hz. Muhammed'e 'semaya' yaptırılan mukaddes ve manevi bir yolculuk olduğunu anımsatarak, "Bu yolculuk, Mescid-i Haram'dan başlayıp Mescid-i Aksa'ya ve oradan da yüce yaratıcıya doğru yapılan kutsal bir yolculuktur. Miraç, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. Resulullah Aleyhisselamın şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir ilahi ufuktur." ifadesini kullandı.

Bu tür dini gün ve gecelerin insan ruhunu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerinden atarak, yüreğini haset, kin, düşmanlıktan arındırdığı günler olduğuna değinen Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Bütün kötü duygu ve düşüncelerden arınmamıza neden olduğu için ayrı bir öneme sahiptir. Bazı farklılıkları bahane ederek araya mesafe koyan bütün anlayışlara en güzel cevabı böylesine mübarek gecelerin feyzi, bereketi ve kaynaştırıcı özelliği veriyor. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu mübarek gecenin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisi ile tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlarım."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement