Miraç Kandili - Gaziantep/ Adıyaman / - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili - Gaziantep/ Adıyaman /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Camilerden görüntü Vatandaşların vaazın ardından dua etmesi Vatandaşların namaz kılması Miraç Kandili -Miraç Kandili nedeniyle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da vatandaşlar camileri doldurdu Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da camileri dolduran vatandaşlar namaz ve dualarla Miraç Kandili'ni idrak etti.

04.05.2016 01:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Camilerden görüntü

Vatandaşların vaazın ardından dua etmesi

Vatandaşların namaz kılması

Miraç Kandili

-Miraç Kandili nedeniyle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da vatandaşlar camileri doldurdu

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da camileri dolduran vatandaşlar namaz ve dualarla Miraç Kandili'ni idrak etti.Gaziantep'de tarihi Ulu Cami'de halkın yoğun katılım gösterdiği programda, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak ilahiler seslendirildi. Müftü Ahmet Çelik tarafından vaaz verildi. Vatandaşlar, vaazın ardından dua etti.Cemaate Şahinbey Belediyesi tarafından kandil simidi dağıtıldı.Kentteki birçok camide kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla başta tarihi Ulu Cami ve Türkiye'nin üçüncü büyük camisi Abdulhamithan Cami'yi doldurdu. Akşam ezanından itibaren camilere gelmeye başlayan vatandaşlar, yatsı namazına kadar zamanlarını Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek geçirdi. Kandil dolayısıyla özel programların düzenlendiği birçok camide vatandaşlar yaşanan kuraklık nedeniyle de yağmur duası etti.

Adıyaman

Adıyaman'da Miraç Kandili'nde camiler doldu taştı. Yenipınar Cami'de vatandaşlar, yatsı namazı sonrası ellerini semaya açarak dua etti. Namaz sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü tarafından süt ikramında bulunuldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, yaptığı açıklamada, 2 bin 500 kişiye bakanlığın desteği ile süt ikramında bulunduklarını söyledi.Kandil nedeniyle birçok camide özel program düzenlendi.

Malatya

Malatyalılar Miraç Kandili dolayısıyla tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'ni doldurdu. Camiye gelenlere şeker ikram edildi. Programa Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen de katıldı.

Miraç Kandili - Gaziantep/ Adıyaman /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miraç Kandili - Gaziantep/ Adıyaman / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement