Miras Davası, İki Mezar Açtırdı - Son Dakika
Güncel

Miras Davası, İki Mezar Açtırdı

Bolu'da 4 milyon lira değerindeki araziyi paylaşamadıkları için 23 yıldır davalık olan hala ve dayı çocukları, DNA analizi için baba ve kızının mezarını açtırdı.

13.05.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da 4 milyon lira değerindeki araziyi paylaşamadıkları için 23 yıldır davalık olan hala ve dayı çocukları, DNA analizi için baba ve kızının mezarını açtırdı.

Fasıl köyünde yaşayan Basri Durak (85), 1990 yılında ölünce kent merkezindeki 7 dönümlük arsasını çocukları Mehmet ve Durmuş Durak ile Fatma Ünal'a bıraktı. Mirastan kendisine pay verilmediğini iddia eden Fatma Ünal, 1990 yılında ağabeylerine dava açtı.

İlk davanın ardından, konuyla ilgili 4 dava daha açıldı. Davaların 3'ünü kazanan Fatma Ünal, 2006 yılında hayatını kaybetti. Mehmet ve Durmuş Durak'ın da ölmesinin ardından davayı çocukları İlhami, Ahmet ve Selami Durak ile Ünal'ın oğlu Zeki Ünal devam ettirdi.

Karşı tarafın, Fatma Ünal'ın Basri Durak'ın öz kızı olmadığı iddiasıyla açtığı davada hakim, DNA analizi yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine görevliler, Durak'ın köydeki, Ünal'ın da kent merkezindeki mezarından aldıkları DNA örneklerini Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Annesinin mezarının açılmasına tepki gösteren Zeki Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 yıldır annesine verilmeyen hakkı alabilmek için mücadele ettiğini savundu.

Mahkeme sürecinde annesinin ve dayılarının vefat ettiğini fakat açılan davaların sonuçlanmadığını kaydeden Ünal, şunları söyledi:

"Davayı başlatan annem, dayılarımdan şikayetçi oldu. Onların vefatının ardından davayı biz sürdürdük. Dayılarımın çocukları davaları kaybedince annemin öz halaları olmadığını iddia ederek, bizi mirastan mahrum bırakmaya çalıştılar. Bugün dedemin ve annemin mezarları açılarak kemiklerinden delil alınıyor." - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miras Davası, İki Mezar Açtırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement