Miryokefalon Savaşı 840. Yıl Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Miryokefalon Savaşı 840. Yıl Kutlama Etkinlikleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Türkiye'nin şu anda içinden geçtiği süreç, o 1176 tarihinin hesabının daha görülmediğinin işaretidir.

07.09.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, " Türkiye'nin şu anda içinden geçtiği süreç, o 1176 tarihinin hesabının daha görülmediğinin işaretidir. Çok çok anlamlıdır." dedi.

Sorgun, Evliya Çelebi Parkı'nda Miryokefalon Savaşı 840. Yıl Kutlama Etkinlikleri'ne ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında, savaşın Konya'da yapıldığına dair güçlü iddianın dile getirilmesinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Tarihten ibret almanın önemine işaret eden Sorgun, geçmişi olmayanın geleceğinin de olmayacağını vurguladı.

Sorgun, Miryokefalon Savaşı'nın yapıldığı bölgenin Konya'da olduğuna dair önceden hiçbir algısının olmadığını ifade ederek, "Türkiye'nin şu anda içinden geçtiği süreç, o 1176 tarihinin hesabının daha görülmediğinin işaretidir. Çok çok anlamlıdır. 1176 yılının, zannediyorum daha hesabı görülüyor. İçinden geçtiğimiz sürecin arkasındakiler ile o günkü Haçlı ordusuna katkı verenlerin hemen hemen örtüştüğünü görüyoruz." diye konuştu.

Tarihin bir günde başlayıp biten bir süreç olmadığına işaret eden Sorgun, bu çalışmayı önemsediğini belirterek, katkı verenlere teşekkür etti.

"Bu savaşla Anadolu'nun tapusu alınmıştır"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Miryokefalon Savaşı'nın Anadolu'nun kurtuluş savaşlarından biri olduğunu aktardı.

Savaşın Konya bölgesinde gerçekleştiğini kaydeden Akyürek, Miryokefalon Savaşı'nda, Anadolu'da İslam'ı ortadan kaldırmaya çalışan Bizans ordusunun Selçuklular tarafından bozguna uğratıldığını dile getirdi.

"Bu savaşla Anadolu'nun tapusu alınmıştır" diyen Akyürek, 17 Eylül 1176'nın tarihin büyük kırılma noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Toplantıda, Miryokefalon Savaşı'na ilişkin brifing sunuldu.

Bilgilendirme toplantısına, Konya Valisi Yakup Canbolat, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Miryokefalon Savaşı 840. Yıl Kutlama Etkinlikleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miryokefalon Savaşı 840. Yıl Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement