Misi Köyü Tarihi Bursa Yemeklerini Yaşatacak - Son Dakika
Güncel

Misi Köyü Tarihi Bursa Yemeklerini Yaşatacak

İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ve Köy Muhtarı Yakut Dülgerin Hazır Bulunduğu Ziyarette Yemeklerin Tek Tek Tadına Baktılar.

28.02.2011 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput eşi Funda Harput ile birlikte Sivas ilinde düzenlenen Anadolu ateşi yemek yarışmasında birinci olarak Bursa'yı temsil eden misi köyü kadınlarını ve yeni kurdukları kültür ve yardımlaşma derneğini ziyaret ederek bu ödülü Bursa'ya kazandıran kadınlara takdirname verdi.

İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ve köy muhtarı Yakut Dülgerin hazır bulunduğu ziyarette yemeklerin tek tek tadına bakan Vali Harput Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma derneğinin yeni yerinde Bursa yemeklerinin yer alacağını belirtti. Tarihi Bursa yemeklerinin tadına bakmak isteyecek kişileri misi köyünde davet eden Vali Harput " Misi köyü kadınlarının birbirinden güzel yapmış oldukları yemeklerin gerçekten hakkını vermek gerekir. Bu lezzetleri sadece Bursa'mıza değil tüm Türkiye'ye tanıtmak gerekiyor. Bu sayede hem bu insanlarımıza destek vermek hem de o insanların para kazanmasını sağlamak bizim görevimiz. Bu hizmetin güzel bir şekilde verilebileceği Bursa'dan ve Türkiye'den gelen misafirleri ağırlayabilecekleri güzel bir mekanı misi bölgesindeki insanlarımıza kazandıracağız. Bu insanlarımızın büyük bir fedakarlıkla yaptıkları bu çalışmalar yarım kalmasın, Atalarından bu güne kadar taşıyarak yaşattıkları yemek kültürünü sonuna kadar destekleyeceğiz. Bursa'da Bursa ve Osmanlı yemeklerinin sunulabileceği tarihi bir mekanı misi halkına kazandırmak istiyoruz." dedi.

Tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan misi de misi köyü kadınları kültür ve yardımlaşma derneğinin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Nilüfer ilçe kaymakamı Çalık dernek ve kaymakamlığın koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek Dağyenicede yürütülen termal köy çalışmalarının misi köyünü olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Sivas'ta düzenlenen yemek yarışmasında birinci olan yemeği Bursa ve tüm Türkiye'ye tattırmak istediklerini belirten köy muhtarı Dülger " Misi köyü adına katıldığımız yarışmada Bursa'yı temsilen katıldık ve birinci olduk, ödüllü yemeğimizi halkımızın tatmasını istiyoruz, bu yemeklerin tarifleri hep nenelerimizden günümüze kadar aktarılan bir tarif, bu kültürümüz kaybolmasın diye bir dernek kurduk bunu yaşatmak istiyoruz. Sayın Valimizin ve Bursa halkının da bize destek vermesini istiyoruz " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Misi Köyü Tarihi Bursa Yemeklerini Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edilen müze, Kurtuluş Savaşı'nda yer alan geminin tarihi destanını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi
    16:14 Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal alanı bulunan Peşmen Nevruzu endemik bitkisi, Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi. Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileriyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik, çocukların doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.


Advertisement