Misinalara Dolanan Balıkçıl Kuşunu Avcılar Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Misinalara Dolanan Balıkçıl Kuşunu Avcılar Kurtardı

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde misinalara dolanan balıkçıl kuşu, avcılar tarafından kurtarılarak tedavi edildi.

05.12.2014 20:28  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde misinalara dolanan balıkçıl, avcılar tarafından kurtarılarak tedavi ettirildi.

Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, Melen Çayı mevkisinde avcıların bıraktığı oltalardaki misinaya dolanan balıkçılın kendisine getirildiğini söyledi.

Kuşun ayağında ciddi yaralan bulunduğunu belirten Karanfil, "Operasyonla dolanan file ve misinayı temizledik. İki günlük bakımın ardından tabii yaşam alanına geri bırakacağız. Zaman zaman bölgede yaptığımız çalışmalarda alanda bırakılan file, misine ve oltaların canlılar için tehdit olduğunu görüyoruz. Özellikle 'file' denilen ve kullanımının yasak olduğu malzeme çevremizi ciddi oranda tehdit ediyor. Hem avlanması yasal olmayan balıkları avlamayı sağlıyor hem de diğer canlılara zarar veriyor" şeklinde konuştu.

Balıkçılı veterinere getiren avcı Ersin Özyurt da kuşun hareket etmediğini gördüğünü kaydederek, "Önce bilinçsiz avcılık nedeniyle bu hale geldiğini ve avcılar tarafından silahla vurulduğunu düşündüm. Hemen alıp veterinere getirdim. Burada yaptığımız incelemede vurulmadığını fakat yine bilinçsiz avcılarımız tarafından bölgede bırakılan oltanın misinasına dolandığını anladık" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Misinalara Dolanan Balıkçıl Kuşunu Avcılar Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement