Mısır Çarşısı'nda Aşure İkramı - Son Dakika
Güncel

Mısır Çarşısı'nda Aşure İkramı

Mısır Çarşısı\'nda Aşure İkramı

Muharrem ayı dolayısıyla 5 ton hububattan, 27 çeşit malzemeden yapılan aşure, yerli ve yabancı ziyaretçilere dağıtıldı.

05.11.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muharrem ayı dolayısıyla bu yıl 14'ncüsü düzenlenen bir organizasyonla 5 ton hububattan yapılan aşure, Mısır Çarşısı'nda yerli ve yabancı ziyaretçilere ikram edildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mısır Çarşısı'ndaki aşure ikramı öncesi yaptığı konuşmada, Muharrem ayının mübarek olduğunu belirterek, "Aşure günü kurtuluş günüdür. İnancımıza göre Nuh'un Gemisi'nin selamete erdiği gündür yani Cudi Dağı'na konduğu, Hazreti Musa'nın firavunun zulmünden kurtulduğu, Hazreti İbrahim'in Nemrut'un ateşinden kurtulduğu, Hazreti Adem'in duasının ve tövbesinin kabul edildiği gündür" dedi.

Çarşıda bu tür bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Demir, yaklaşık 5 ton hububattan, 27 çeşit malzemeden yapılan aşurenin 35 bin kişiye dağıtılacağını kaydetti.

Kur-an'ı Kerim ve dua okunmasının ardından Mustafa Demir de ziyaretçilere sıcak aşure ikramında bulundu. İstanbul'un çeşitli yerlerinden organizasyon dolayısıyla Mısır Çarşısı'na gelen vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de dağıtılan aşureden yedi.

Mengen'den getirilen özel aşçılar tarafından kazanlarda pişirildikten sonra soğutulup plastik kaplara konulan aşurenin içerisinde, çekilmiş buğday, nohut, fasülye, pirinç, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, incir, dut kurusu, muhtelif kuru meyveler, gülsuyu, süt, şeker, şak fıstık, çam fıstığı, kuş üzümü, fındık, beyaz  badem, ceviz, nar, kişniş şekeri, damla çikolata, kiraz şekeri, toz antepfıstık ve  hindistan cevizi bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Çarşısı'nda Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement