Mısır'da 30 Haziran Araştırma Komisyonunun Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 30 Haziran Araştırma Komisyonunun Çalışmaları

Mısır'da 30 Haziran 2013'den itibaren yaşanan olayları araştırmakla görevlendirilen komisyon, çalışmalarını 21 Kasım'da tamamlayacak.

21.09.2014 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, 30 Haziran 2013'den itibaren yaşanan olayları araştırmakla görevlendirilen komisyonunun, elde ettiği yeni görüntü ve fotoğrafların incelenmesi için çalışmalarına iki ay daha devam edeceği bildirildi.

Komisyonun başkanı Fuad Abdulmunim Riyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına müdahalesi sırasında yaşananlarla ilgili yeni görüntü ve fotoğrafların ele geçmesi nedeniyle komisyonun çalışmalarını 21 Kasım'da tamamlayacağını söyledi.

Elde ettikleri delillerin bölge sakinleri, içişleri bakanlığı ve savcılık kaynaklı olduğunu belirten Riyad, içerikle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Hazırlanacak raporun taraflı ya da eksik olmaması için çalıştıklarını dile getiren Riyad, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) da dahil olmak üzere tüm taraflara tanıklıklarını sunmaları için çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı, 22 Aralık'ta emekli hakim Riyad başkanlığında, 3 Temmuz 2013 askeri darbesine zemin hazırlayan gösterilerin başladığı 30 Haziran ve sonrasında yaşanan olayların incelenmesi için bir araştırma komisyonu oluşturulmasına karar vermişti. Komisyonun çalışmalarını bugün tamamlaması gerekiyordu.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), 12 Ağustos'ta yayımladığı raporda, Mısır güvenlik güçlerini geçen yılki gösteriler sırasında, bin 150 kişiyi sistematik biçimde öldürmekle suçlamış ve işlenen cinayetlerin insanlık karşıtı suç kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini bildirmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 30 Haziran Araştırma Komisyonunun Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement