Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Politika

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

İzmir Bağımsız Milletvekili Günay: "Muhalefet ve muhalefetin öncülüğünde sivil toplum kuruluşları Mısır'da barış için girişimde bulunabilir.

09.04.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, muhalefetin ve muhalefetin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının Mısır'da barış için girişimde bulunabileceğini, bu konudaki düşüncelerini muhalefet partilerinin genel başkanlarına yazılı olarak da sunduğunu bildirdi.

Günay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Konya'da meydana gelen trafik kazasında ölenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırıya değinen Günay, Meclis'te ilk defa bir partinin genel başkanına böyle bir saldırının gerçekleştiğini söyledi.

Parlamentoda güvenlik ortamının yeterince sağlanamadığını belirten Günay, ziyaretçilerin, ziyaret ettiği kişilerin sorumluluğunda olması gerektiğini kaydetti.

Meclis'in, özellikle salı günleri bir miting alanına dönüştüğüne dikkati çeken Günay, bunun parlamento geleneğine de uygun olmadığını vurguladı. Günay, daha vahim olaylar yaşanmadan, bu konuda önlem alınması gerektiğine işaret etti.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda, siyasetin acımasız dilinin de etkili olduğunu savunan Günay, siyasi partiler arasında, hukuk kuralları içinde yaşanması gereken rekabetin, husumete döndüğünü ifade etti. Günay, özellikle iktidar partisinin, kendi dışındakilere hayat hakkı vermeyen söylemlerini yanlış bulduğunu dile getirdi.

-Mısır'daki idam kararları

Mısır'da darbe karşıtlarının idama mahkum edilmesini değerlendiren Günay, bu kararın, Mısır'ın demokrasiye tekrar dönüşünü zorlaştıracağını söyledi. Hükümetin Mısır'daki gelişmelerin karşısında uyguladığı politikayı eleştiren Günay, Mısır'da demokrasiyi geri getirmek için çaba sarf etmek yerine, yaşananların siyasi bir gösteri haline getirildiğini savundu.

Türkiye'nin 27 Mayıs, 12 Eylül gibi deneyimler yaşadığını anımsatan Günay, bu deneyimlerden yola çıkılarak, idamların ülkeyi sıkıntıya taşıyacağı konusunda Mısır'a makul uyarıların yapılması gerektiğini kaydetti.

Muhalefetin ve muhalefetin öncülüğünde sivil toplum kuruluş Mısır'da barış için girişimde bulunabileceğini belirten Günay, bu konudaki düşüncelerini muhalefet partilerinin genel başkanlarına yazılı olarak da sunduğunu bildirdi.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Günay, yakın bir zamana kadar Türkiye'nin bölgede hakem olabilecek konumda bulunduğunu, ancak dış politikadaki geleneksel çizgi bozulunca ülkenin bu konumdan uzaklaştığını ifade etti. Günay, muhalefetin bu boşluğun doldurulması için de çaba sarf etmesi gerektiğini anlattı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement