Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, idam kararına tepki gösterdi.

16.04.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Mısır'da 528 kişi için verilen idam kararını protesto etti.

Memur-Sen'in öncülüğünde Erbaa İlçe Stadı önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Erbaa Şube Sekreteri Durmuş Sezgin, "Memur-Sen olarak, 21. yüzyılın utanç vesikası olan, başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların, idamların son bulması için uluslararası kamuoyunu göreve davet ediyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.

Sezgin, "Memur-Sen olarak, darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, darbe ve bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Mısır'daki darbeci düzenin idam kararları bizim için hükümsüzdür. Katil Sisi, Mısır halkına hesap vermelidir ve elbet bir gün verecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından meydanda kurulan temsili darağacı yakıldı.

Grup, dua okunmasının ardından dağıldı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement