Mısır'da 529 Kişiye İdam Cezası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 529 Kişiye İdam Cezası

Mısır'da, darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesi Uluslararası Rabia Platformu tarafından kınandı Uluslararası Rabia Platformu sözcüsü gazeteci yazar Dilipak: "545 sanıklı davada, binlerce sayfalık evrak kısa sürede incelenerek dakikada 26 idam kararı ile 529 kişiye idam cezası verildi.

24.03.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesi Uluslararası Rabia Platformu tarafından kınandı.

Uluslararası Rabia Platformu sözcüsü gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, yaptığı yazılı açıklamada, Minya Ceza Mahkemesi tarafından darbe karşıtı 529 kişiye verilen idam cezası kararına tepki gösterdi. 545 sanıklı davada, binlerce sayfalık evrağın kısa sürede incelenerek dakikada 26 idam kararı ile 529 kişiye idam cezası verildiğine dikkat çeken Dilipak, "Bu karar Guiennes rekorları için yeni bir rekor anlamı taşıyabilir" dedi.

Dilipak,"verilen kararın sadece Mısır cuntası için değil, bunlara destek veren batılı ülkeler ve Arap rejimleri için de utanç verici bir durum olduğunu" kaydederek, "Sisi Cuntasının atadığı yargıçlar insan aklı ve vicdanı ile dalga geçmektedir. Bu komediye seyirci kalmak, arka çıkmak, dilsiz şeytan olmak, bu cinayete suç ortağı olmak anlamına gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Verilen idam kararının Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap ve Afrika Birliği'nde acil olarak ele alınarak çözüm bulunması gerektiğini belirten Dilipak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Unutmamak gerekir ki bir kişiye yapılan bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdit anlamı taşıyacaktır. Mısır Cuntası bu tavrı ile açık ve kaba bir şekilde 'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' anlayışı ile meydan okumakta, tehdit etmektedir."

Mısır'daki Minya Ceza Mahkemesi, darbe karşıtı 529 kişi hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezası verilmesini ve dosyalarının müftüye sevk edilmesini kararlaştırdı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 529 Kişiye İdam Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement