Mısır'da Basına Darbe - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Basına Darbe

Mısır\'da Basına Darbe

Hollanda, Mısır’ın Lahey Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

23.06.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Hollandalı gazeteci Rena Netjes'in Mısır'daki mahkeme tarafından gıyabında 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, konuyla ilgili bilgi almak üzere Mısır'ın Lahey Büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını bildirdi.

Mısır'ın uluslararası yükümlülüklerine aykırı hareket ettiğini ve Hollandalı gazetecinin adil yargılanmadığını kaydeden Timmermans, konuyu bugün Lüksemburg'da bir araya gelen AB dışişleri bakanları toplantısına taşıyacağını da ifade etti.

Gazeteci Netjes, kararı "skandal" olarak nitelendirdi ve bundan sonra Mısır, Afrika ve Ortadoğu'ya gidemeyeceğini belirtti.

Ceza alan diğer gazeteciler gibi "El-Cezire kanalı aracılığıyla Mısır aleyhinde kışkırtıcı yayınlar yapmak, yalan haber ve görüntü yayınlamak" suçlamasına maruz kalan Netjes, şubat ayında Kahire'yi terk ederek Hollanda'ya gelmişti.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, yargılama açıklığa kavuşana kadar Netjes'in Mısır'a gitmemesini tavsiye etmişti.

İki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Basına Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement