Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmaları

Mısır\'da Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmaları

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Savunma Bakanı Sisi yerine Sabbahi'yi destekleyen kurucularından 3'ünün üyeliğini donduran Temerrüd, geri adım attı.

11.02.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi yerine Hamdin Sabbahi'yi destekleyen 3 kurucusunun üyeliğini donduran Temerrüd (İsyan) Hareketi, üyeleri konusunda geri adım attı.

Darbe sürecinin önemli aktörlerinden Hareketin kurucusu Mahmud Bedr, yaptığı açıklamada Sisi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması halinde kendisini destekleyeceklerini tekrarladı, ancak bu karara muhalefet eden 3 kurucu hakkında daha önce verilen "üyelikleri dondurma kararı"ndan geri adım attıklarını duyurdu.

Bu konu nedeniyle basında çıkan yorumlara cevap vermek ve hareketin cumhurbaşkanlığı adayı konusundaki "açık ve net" kararını açıklamak amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini belirten Bedr, şöyle konuştu:

"Hareketin mensupları, Temerrüd tarihinin parçası olan Hasan Şahin, Muhammed Abdulaziz ve Halid el-Gazi'nin cumhurbaşkanlığı adayı Hamdin Sabbahi'yi desteklediğini ilan etmesini şaşkınlıkla karşıladı. Bu onların hakkıdır ancak basının olayı Temerrüd içerisinde bölünme varmış gibi göstermesi kabul edebileceğimiz bir durum değil. Sabbahi'yi desteklediğinizi açıkladınız ve hareketin içerisinde görüş ayrılığı olduğuna işaret ettiniz, bundan dolayı size teşekkür ederim. Sizi başka adayı desteklediğiniz için değil, görüşünüzü farklı adayı destekleyen hareketin resmi Facebook hesabında açıkladığınız için kınıyoruz."

Söz konusu 3 kişinin ihracının talebine ilişkin Bedr, "Bizim bugün hareketi bir bütün olarak korumamız gerekiyor, onları hareket tarihinden ayıramayız, taleplerinizi anlayışla karşılıyorum, bırakın onlar Sabbahi'yi desteklesinler, biz de hepimiz hareket olarak Sisi'yi destekleyelim" ifadelerini kullandı. Bedr, hareketi, partiye dönüştürme niyetlerinin olduğunu da belirtti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement