Mısır'da Darbe Karşıtı Din Görevlilerine Yönelik Yasaklamalar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Din Görevlilerine Yönelik Yasaklamalar

Mısır Vakıflar Bakanlığı'nın, cami imamı Muhammed Cibril'in, Kadir Gecesi'ndeki duasında zalim yöneticiler ve onların destekçilerine beddua etmesinden dolayı imamlık görevine son verdiği bildirildi.

15.07.2015 06:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Vakıflar Bakanlığı'nın, cami imamı Muhammed Cibril'in, Kadir Gecesi'ndeki duasında zalim yöneticiler ve onların destekçilerine beddua etmesinden dolayı imamlık görevine son verdiği bildirildi.

Vakıflar Bakanı Ofisi Teknik Takip Genel Müdürü Muhlis el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma'nın dün bir karar çıkararak, Cibril'in imamlık yaptığı Amr bin el-As camisine girmesini yasakladığını belirtti.

Hatib, hiçbir yorum yapmayan ve karara uyan Cibril'in camiye bir daha imamlık yapmak için giremeyeceğini kaydetti.

Cibril'in cami cemaati üzerinde duygu sömürüsünde bulunduğunu ileri süren Hatib, zalim yöneticiler ve onların destekçilerine beddua etmesinden dolayı Vakıflar Bakanlığı'nın Cibril hakkında soruşturma başlattığını ifade etti.

Cibril, Kadir Gecesi'ndeki duasında, zalim yöneticiler ve onların destekçileri, bozuk basın mensupları ve siyasetçilere en az 15 dakika beddua etmiş, cami cemaati de hep birlikte gür sesle "amin" demişti.

Cibril, zalim yönetici ve onların destekçileri, bozuk siyasetçi ve basın mensuplarına şöyle bedduada bulunmuştu:

"Allahım, bizim kanımızı akıtanları ve çocuklarımızı yetim bırakanları sana havale ediyoruz. Allahım, Firavun'un sihirbazları bozuk basın mensuplarını sana havale ediyoruz. Allahım, bozuk siyasetçileri sana havale ediyoruz. Allahım, bize zulmedenleri sana havale ediyoruz. Allahım, evlerin mahremiyetini çiğneyenleri sana havale ediyoruz. Allahım, taşkınlık ve zorbalık yapanları sana havale ediyoruz. Allahım, sultan alimlerini sana havale ediyoruz. Allahım, basının bozulmasından, hakimlerin ve yöneticilerin cahilliğinden ve alimlerin dalalete düşmesinden sana sığınıyoruz. Allahım, sen zalimlerin hapishanelerindeki tutukluların kederlerini gider ve onları hapisten kurtar. Allahım, onları suçsuz yere hapse atanlardan intikam al. Allahım, Mısır halkını birbirinden ayıran, hakkı batıl ile değiştiren bozuk siyasileri helak eyle"

Kahire'deki tarihi Amr bin el-As Camisi'nin 15 yıldır imamlığını yapan Muhammed Cibril, geçen yıl da yine imamlıktan men edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Din Görevlilerine Yönelik Yasaklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde inen nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri, parkta otlandı ve insanlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement