Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Politika

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Güvenlik güçleri cuma namazı sonrasında devam eden darbe karşıtı gösterilere müdahale etti.

27.06.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da güvenlik güçleri cuma namazı sonrasında devam eden darbe karşıtı gösterilere müdahale etti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin, 3 Temmuz'daki askeri darbenin birinci yılına yaklaşılırken "Onurumuzla yaşayacağız" adı altından gösteriler düzenlenmesi çağrısına karşılık veren ülkedeki darbe karşıtları, polisin sert uygulamalarıyla karşılaştı.

Kahire'nin doğusundaki Ayn Şems ve Matariye ile güneyindeki Hilvan'da cuma namazının ardından düzenlenen yürüyüşlere polis gözyaşartıcı gazla müdahale etti. Müdahalelerin ardından polisle göstericiler arasında kovalamaca yaşanırken, birçok gösterici de atılan gazdan etkilendi.

İskenderiye'de de gösterilere müdahale eden polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandığı, 8 kişinin üzerlerinde kesici aletler ve havai fişek bulundurdukları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Mısır'da askeri darbe birinci yılını doldururken darbe karşıtları, bugün başta Kahire olmak üzere Minya, Garbiyye, Şarkıyye, Suveyş, İskenderiye, Giza, Port Said ve Beni Suveyf'te düzenledikleri gösterilerde darbenin birinci yılı olan 3 Temmuz'da geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesi çağrısı yaptı. Gösterilerde, "Buluşmamız 3 Temmuz'da" yazılı pankartlar açıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, dün yaptığı yazılı açıklamada, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin birinci yılına yaklaşılırken ülke genelinde "Onurumuzla yaşayacağız" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement